Julekalender

9. december: Frivillig i 39 år

Kurt og Betty Lambæk har været frivillige i FC Midtjylland siden klubbens fødsel. Faktisk startede deres tid som frivillige langt før 1999.

09/12/20
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Kurt Lambæk har boet i Ikast i hele sit 79-årige liv, og i næsten halvdelen af de år har han været frivillig først i Ikast FS og siden FC Midjylland.

– I 1981 blev jeg holdleder for min dreng, som spillede i Ikast FS, og var det i 15 år på forskellige hold, fortæller Kurt Læmbæk om, hvordan frivilligkarrieren begyndte, og uddyber:

– I 1996 startede min kone og hendes veninde som frivillige på Ikast Stadion, og senere samme år kom venindens mand og jeg også til. Og så har vi været frivillige på stadion lige siden og fulgte med til FC Midtjylland, da fusionen blev til virkelighed der i ’99.

Efter 18 år som frivillig i Ikast FS var det ikke let pludselig at skulle fusionere med rivalklubben fra Herning Fremad for de livslange Ikastbo.

– Jeg vil da gerne indrømme, at jeg var modstander af fusionen i sin tid, men efter de første par år, kunne man jo nemt se, at det var det eneste rigtige at gøre, erkender Kurt Lambæk.

Helt skidt var fusionen dog ikke, for ægteparret har holdt ved FC Midtjylland lige siden.

– Det kan tælles på meget få hænder, hvor mange kampe vi har misset gennem årene. Vi har været der til næsten alle hjemmekampe, lyder det fra Kurt Lambæk.

Nyt stadion gjorde alt nemmere

Kurt og Betty Lambæk er to eksempler på frivillige, som er med til at få alt til at spille udenfor banen på MCH Arena. Sammen står ægteparret i bod 8, hvor de langer fadøl, pølser og meget andet over disken.

– Vi er omme i bod 8. Vi er kendt som pensionistboden, griner Kurt Lambæk og fortæller:

– Vi er med til at købe varer ind og gøre klar til kampene, og så rydder vi op bagefter. Og så er vi selvfølgelig til stede under kampene, hvor vi servicerer tilskuerne, og det hygger vi os med.

Som nævnt har Kurt og Betty Lambæk været med i hele FC Midtjyllands historie. Dermed oplevede de også overgangen fra Ikast Stadion til det nye stadion i Herning.

– Det var en helt anden oplevelse. Alting blev nemmere for os. Ikast Stadion var jo meget åbent, og vi havde heller ikke så meget plads, men i dag er det hele indrettet meget bedre, fortæller Kurt Lambæk og husker:

– Da det nye stadion blev bygget, var vi også med til at indrette boderne og bygge det hele op.

2020 har været træls

Der er to store årsager til at Ikast-ægteparret har været frivillige i FC Midtjylland gennem så mange år.

– Det sociale giver selvfølgelig rigtigt meget, og vi er jo mange, der har været med hele vejen. Men det betyder også noget for os, at vi er med til at tjene penge ind til ungdomsafdelingen i Ikast, lyder det fra Kurt Lambæk.

I forhold til det sociale har 2020 været et specielt år med COVID-19-pandemien, som har ændret fodbold i Danmark. Fyldte tribuner og masser at lave i boderne er ikke længere normalen.

– Det har været træls, sukker Kurt Lambæk og fortæller:

– Vi savner det alle sammen, men vi må jo leve med det, som det er. Det er svært at gøre noget ved.

Ægteparret husker mange oplevelser fra tiden i FC Midtjylland.

– Der har givet mange store oplevelser at være frivillig i klubben. Jeg husker alle pokalfinalerne, hvor vi har været med i København, men det første mesterskab er nok det største. Og så plejer vi jo at have opstartsfester hvert år, hvor det er rigtigt hyggeligt at møde alle de andre frivillige i de andre afdelinger, afslutter Kurt Lambæk.

Fra hele FC Midtjyllands skal der lyde en stor tak til alle frivilliges indsats i klubben, og vi glæder os til at have normale kampdage igen.