Koncentrationen svigtede i overtiden og det kostede sejren imod Silkeborg.

23/10/22
Karsten Vestergaard

Over de seneste uger er der kommet mere og mere bid i FCM U17’s dødbolde, og det var også sådan FCM’erne kom i front i lørdagens opgør mod Silkeborg.

Hovedstødsstærke Gustav Bjerge kom på et hjørnespark og bolden endte hos Marcus Nielsen, der fra feltkanten first-timede FCM i front efter tre minutter.

Så var opgøret skudt i gang og hjemmeholdet svarede igen med et højt pres – uden at lykkedes helt med det.

Efter 19 minutters spil måtte FCM-bænken gøre brug af den første udskiftning – en utilsigtet af slagsen. Venstrebacken Simon Kristiansen døjede med smerter i knæet og lod sig udskifte med Timothy Kongsbak.

Som halvlegen skred frem begyndte Silkeborg at lægge presset fra et lavere udgangspunkt, og det gav nogle farlige omstillinger, som FCM’erne ikke fik dæmmet godt nok op for. To gange slap Silkeborg-spillerne igennem, med mål til følge, og derfor førte værterne 2-1 ved halvleg.

For FCM’erne manglede der defensivt noget saft og kraft i presspillet, og offensivt blev angrebsopbygningerne nogle gange lige komplicerede nok.

Begge dele blev der rettet op på i anden halvleg, hvor FCM’erne fik fundet det gode spil frem fra de seneste runder.

Allerede efter tre minutters spil var Jonathan Lindekilde på pletten til at sætte sidste fod på et indlæg fra siden, og efter godt en times spil bragte Marcus Nielsen FCM U17 foran. Nielsen prikkede bolden ind ved bagerste stang, efter at FCM’erne igen var kommet ned bag Silkeborgs bagkæde. 3-2 til ulvene.

Nedtur i overtiden
Det lignede derfor en afgørelse, da FCM’erne bragte sig på 4-2 med otte minutter tilbage af kampen. Sebastian Lodberg brød igennem og lagde bolden skråt tilbage til Nicolaj Tornvig Hansen, der fra feltkanten peb sit 9. sæsonmål op under tværstangen.

I slutfasen trak FCM’erne sig tilbage og fokuserede på at spille sikkert og eventuelt komme af sted i en omstilling. Den plan eksekverede FCM’erne egentligt fint, men kort inde i overtiden kom Mahdi Babaiasl til at begå straffespark, som Sebastian Biller Mikkelsen udnyttede til at sparke fornyet spænding ind i opgøret.

Til allersidst fik Silkeborg tilkæmpet sig et frispark, der blev spillet langt til duel. Den vandt Gustav Bjerge, men holdkammeraterne fik ikke hold på andenbolden, og så kunne en Silkeborg-spiller sende et indlæg ind til Sebastian Laustsen, der udlignede ved bagerste stolpe. 4-4.

Det var en rigtig træls afslutning på en ellers godkendt kamp af FCM U17, og bare for at føje spot til skade trak hjemmeholdet også det længste strå i den obligatoriske straffesparkskonkurrence, med det resultat, at de kunne tage to point med sig fra opgøret, mens FCM’erne måtte nøjes med et enkelt.

– En meget bitter følelse
Forståeligt nok var det afslutningen, der fyldte mest hos cheftræner Allan K. Jepsen, da han efterfølgende evaluerede på opgøret:

– Det er en meget bitter fornemmelse, især fordi Silkeborg ikke får spillet sig til noget efter vi er kommet på 4-2. Desværre laver vi et par personlige fejl i overtiden, og det er mere på det mentale plan end spillemæssigt, at vi taber det på gulvet.

– Det har desværre været lidt et mønster, at vi lukker et mål eller to ind til allersidst i kampene, men bortset fra kampen imod Sønderjyske har det ikke rigtig kostet os noget. Det gjorde det denne gang, og vi skal blive bedre til at holde koncentrationen og få gjort tingene helt færdige, lød formaningen fra Allan K. Jepsen.

Silkeborg U17 – FC Midtjylland U17 4-4 (2-1)
3′ 0-1 Marcus Nielsen
22′ 1-1 Lasse Abildgaard
37′ 2-1 Bertram Binggeli
48′ 2-2 Jonathan Lindekilde
62′ 2-3 Marcus Nielsen
82′ 2-4 Nicolaj Tornvig Hansen
90+1′ 3-4 Sebastian Biller Mikkelsen, strf.
90+3′ 4-4 Sebastian Laustsen

FCM U17 (4-4-2): Silas Novrup – Christian Jørgensen, Gustav Bjerge, Andreas Knak (71′ Mahdi Babaiasl), Simon Kristiansen (19′ Timothy Kongsbak) – Marcus Nielsen (71′ William Kold Jensen), Lasse Overgaard, Jonathan Lindekilde, Sofus Østergaard Johannesen (46′ Daris Catak) – Sander Evjen-Brostrøm (61′ Sebastian Lodberg), Nicolaj Tornvig Hansen