U19 sejrede på Frederiksberg

U19 tilføjede FCK sæsonens første nederlag på hjemmebane i en vild og medrivende ottemålskamp.

16/03/22
Karsten Vestergaard

Tilskuerne på KB’s anlæg måtte ikke vente længe på kampens første mål, der faldt allerede i det 5. minut. Et godt FCM-angreb mundede ud i et hjørnespark, som Andreas Nibe sparkede mod forreste stolpe. Her headede Ousmane Diomande bolden i nettet – midterforsvarerens første mål i FCM-trøjen.

Føringen var ikke helt retvisende, for FCK var bedst i kampens indledning, men hjemmeholdet blev holdt fra fadet gennem en kombination af godt forsvarsspil, redninger af Beetson og en vis portion held.

I stedet blev det 2-0 efter et lille kvarter. FCM’erne fik spillet sig godt ud af værternes første pres, og så åbnede banen sig op. Andreas Nibe sendte en høj fremlægning frem ad banen, og så oversprintede Victor Lind (billedet) FCK’s forsvarere, inden han lagde bolden i nettet.

Føringen var ikke helt retvisende i forhold til spil og chancer, men som halvlegen gik på hæld, fik ulvene mere kontrol med opgøret.

Alligevel lykkedes det FCK at få reduceret lige før pausen, da de fandt plads i FCM’s højre forsvarsside. Herfra blev bolden sendt ind i feltet, hvor Daniel Haarbo fik vendt sig rundt og sparket det psykologisk vigtige 1-2-mål ind ved nærmeste stolpe.

Pausen blev brugt på at fintune forsvars- og presspillet, og det virkede fra andens halvlegs start til, at FCM’erne havde fået foretaget de rette justeringer.

Efter 53 minutter blev Oscar Fraulo sendt afsted i dybden, men hårdt presset af to FCK-forsvarere gled bolden fra ham. En FCK’er sparkede bolden væk i blinde, men direkte ind i benene på Gustav Christensen, der blokerede bolden i mål.

Hjemmeholdet svarede dog tilbage nærmest øjeblikkeligt, da det ad flere omgange lykkedes at fastholde et angreb oppe omkring feltet. Det endte med et fladt indlæg, der blev sparket væk, men lige ud til U19 Ligaens topscorer, islandske Orri Oskarsson, der kunne sende sit 19. sæsonmål i netmaskerne.

Uheldige Moreno

Et lille kvarter senere indtraf en af kampens nøglesekvenser. Et FCM-angreb endte med, at en FCK-forsvarer ramte bolden med hånden i eget felt. Dommeren vurderede, at det var uforsætligt og lod spillet fortsætte, hvorefter FCK kom afsted i en omstilling. Den endte med, at Juan Moreno blev ramt af en bold i ryggen, hvorefter bolden røg ned på hans arm, der ligeledes befandt sig på ryggen.

Denne gang vurderede Sebastian Friis Aagerup dog, at der var tale om et straffespark og pegede på pletten. Stor ærgrelse i FCM-lejren, men dømt er dømt, og selvom Beetson fik fingrene på afslutningen, sparkede Oskarsson FCK på omgangshøjde.

Dermed var modgangen dog på ingen måde slut for stakkels Moreno, der kort efter faldt forkert ned efter en duel. Den colombianske angriber måtte forlade banen med det, der desværre lignede et brækket kraveben.

Ind for ham kom Valdemar Andreasen, og han fik med det samme sat sit aftryk på kampen. Oscar Fraulo og Victor Lind kom afsted i en omstilling, men det lykkedes i første omgang FCK at få lukket ned for angrebet. I stedet for selv at afslutte spillede Fraulo bolden på tværs til Valdemar Andreasen, der bragte FCM på 4-3 på det, der meget vel kunne være hans første boldberøring.

Der resterede fortsat tid, men det begyndte at spidse til for hjemmeholdet, der kastede flere og flere spillere frem i et forsøg på at få udlignet.

Det øgede risikoen bagtil, og med fem minutter igen gik det galt for værterne. Oscar Fraulo stjal bolden fra en FCK’er i opbygningsfasen og sendte nok en gang Victor Lind afsted i dybden. Han var omgivet af to forsvarsspillere, men sled sig alligevel fri og scorede. 5-3.

Hjemmeholdet forsøgte at finde en vej tilbage, men løbet var kørt, og FCM U19 var tættere på at øge yderligere på et par store omstillingsmuligheder til sidst.

Topkamp levede op til prædikatet

Kampen var på forhånd et møde mellem to af Danmarks toneangivende talenthold, og kampen igennem blev der da også spillet på et højt niveau.

– Det blev som ventet en rigtig, rigtig god U19-kamp mellem to meget stærke hold. Vi er meget konsekvente i forhold til hele tiden at spille og løbe fremad, og det får vi ramt dem på – især når vi spiller boldene i dybden. Fra et udviklingsmæssigt perspektiv var det en fantastisk kamp, fordi spillerne hele tiden blev sat i svære situationer og skulle træffe beslutninger på meget kort tid. Jeg er glad for den dynamik og power, vi får vist i vores spil, og ikke mindst den mentale styrke, vi viser efter deres udligning til 3-3, fortalte en glad Kenneth Andersen oven på sejren.

Se højdepunkter fra kampen

Med sejren avancerer FCM U19 til 3. pladsen i U19 Ligaen. Efter et tæt kampprogram puster holdet ud i de kommende weekender, hvorefter der venter et lokalderby mod Silkeborg fredag den 1. april.

F.C. København U19 – FC Midtjylland U19 3-5 (1-2)

5′ 0-1 Ousmane Diomande (assist Andreas Nibe)
13′ 0-2 Victor Lind (assist Andreas Nibe)
45′ 1-2 Daniel Haarbo
53′ 1-3 Gustav Ørsøe Christensen
55′ 2-3 Orri Oskarsson
69′ 3-3 Orri Oskarsson (straffe)
76′ 3-4 Valdemar Byskov Andreasen (assist Oscar Fraulo)
86′ 3-5 Victor Lind (assist Oscar Fraulo)

FCM U19 (4-3-3): Nicholas Beetson – Pontus Texel, Mikkel Fischer, Ousmane Diomande, Gabriel Kehinde Victor – Oliver Sørensen, Andreas Nibe, Oscar Fraulo – Victor Lind, Juan Moreno (73′ Valdemar Byskov Andreasen), Gustav Ørsøe Christensen (89′ Heini Sørensen).

Advarsler: Orri Oskarsson (FCK), Ethan Amundsen-Day (FCK), Oscar Fraulo (FCM).