Akademiets weekend: To styks sejrssang

Både U19 og U17 gjorde rent bord, da Randers FC blev sendt hjem til Kronjylland med to nederlag.

22/04/24
Christian Rothausen

Lørdag skulle U19 forsøge at hente den sjette sejr på stribe, da Randers gæstede EDC Arena. Og det lykkedes på en flot indsats, hvor flere spillere gjorde sig positivt bemærket.

Christian Jørgensen åbnede ballet efter 27 minutter, da han kanonerede bolden op i krydset. Senere udbyggede Sofus Johannesen, inden Randers fik reduceret. I 2. halvleg blev sejren cementeret med syvtommersøm, da andenårs U17-angriber, Nicolaj Tornvig, scorede sin henholdsvis sjette og syvende sæsontræffer i landets bedste ungdomsrække.

Tornvig noterede sig også for en assist undervejs, mens også Jonatan Lindekilde gjorde sig positivt bemærket med to oplæg.

Sejren betyder, at Allan K. Jepsens tropper bevarer 1. pladsen i U19 Ligaen med fem point ned til FCK, som dog har fire kampe i hånden.

I U17-regi gjorde man kunsten efter, idet FCM senere lørdag eftermiddag sendte gæsterne fra Kronjylland hjem med 2-0. Malik Pimpong åbnede ballet efter blot tre minutter, inden nigerianske James Arinze lukkede og slukkede med sit første mål som FCM-spiller i opgørets slutfase.

De næstældste akademister ligger på en aktuel 5. plads i U17 Ligaen, men har en kamp i hånden i forhold til de øvrige konkurrenter. En sejr her vil bringe holdet op på en delt 3. plads.

Du kan altid følge med i stillingen i både U19 Ligaen og U17 Ligaen via. dbu.dk.

FC Midtjylland U19 4-1 Randers FC U19 (2-0)

27′ 1-0 Christian Jørgensen
34′ 2-0 Sofus Johannesen
57′ 2-1 Frederik Mikkelsen
47′ 3-1 Nicolaj Tornvig
79′ 4-1 Nicolaj Tornvig

FCM XI: Liam Selin, Mathis Konradsen, Adam Nygaard Andersen, Gustav Bjerge, Christian Jørgensen, Alamara Djabi (57′ Lasse Overgaard), Sofus Johannesen, Jonatan Lindekilde, Sander Evjen-Broström (71′ Stanley Iheanacho), Mikel Gogorza, Nicolaj Tornvig (80′ Akwasi Owusu).

FC Midtjylland U17 2-0 Randers FC U17 (1-0)

3′ 1-0 Malik Pimpong
83′ 2-0 James Arinze

FCM XI: Jonathan Pettersen, Magne Norn, Andreas Knak (49′ Emil Linde), William Kold Jensen (46′ August Rytter), Elias Hansen (90′ Jonathan Poulsen), John Zabawithang, James Arinze, Daris Catak, Sebastian Lodberg, James Alphinas, Malik Pimpong.