Førsteholdet

Albert Capellas er ny cheftræner i FCM

FC Midtjylland er blevet enige med Albert Capellas om en treårig aftale. Den 54-årige træner er fra dags dato ny mand i spidsen for førsteholdet, som har første træning under den nye chef i eftermiddag.

24/08/22
Christian Rothausen
Foto: Abdul Al-Hawani

Albert Capellas er ny cheftræner i FC Midtjylland. Den 54-årige catalaner har skrevet under på en treårig aftale.

Han kommer fra en stilling som akademidirektør i FC Barcelona. Han har en fortid som cheftræner for det danske U21-landshold, for hvem han har det højeste pointsnit i historien.

– I Albert Capellas får vi en moden leder, som både har et internationalt perspektiv samt et indgående kendskab til 3F Superliga og dansk fodbold. Han har årtiers erfaring fra fodboldverden i flere internationale topligaer, siger sportschef Svend Graversen og fortsætter:

– Vi er stolte over at kunne tiltrække et navn med den erfaring, og vi tror på, at Albert Capellas kan være med til at videreudvikle os som klub. Vi har ledt efter en træner udefra, som kan komme ind med nye friske øjne. Han opfylder de parametre, vi har søgt, han hviler i sig selv og er afklaret med, hvad han står for, og så passer han ind i vores miljø og værdisæt.

– Vores overbevisning er, at Albert Capellas vil være med til at tydeliggøre vores ønske om en offensiv, aggressiv og dynamisk spillestil. Samtidig skal han være med til at flytte trænerstaben og spillerne. Vi kan mærke, at han har et brændende ønske om at være cheftræner, og han er nu klar til at levere sit mesterstykke i FCM.

Et perfekt match

Albert Capellas startede sin trænerkarriere som assistent i CF Gáva i 1991. Siden da har fodboldgerningen blandt andet bragt ham til hollandsk, tysk og spansk fodbold, hvor storklubber som Borussia Dortmund og FC Barcelona har haft glæde af den høje fodboldfaglighed.

Den 54-årige træner har stor erfaring med talentudvikling og fodboldstrategi, idet han i syv år har besat en rolle som Head of Methodology på FC Barcelonas ungdomsakademi, La Masia.

FCM’s nye cheftræner udtrykker glæde over muligheden i det midtjyske, som han ønsker at tage til det næste niveau.

– Det er en fantastisk mulighed. Jeg synes, FC Midtjylland er en klub, der passer perfekt til den måde, jeg tænker fodbold. Jeg tror på, at vi kan sammensætte noget godt sammen. Klubben har store ambitioner for fremtiden, og jeg tror på, at jeg har værdierne og evnerne til at hjælpe klubben med at nå dertil, siger Albert Capellas og fortsætter:

– Jeg er en træner, som er ydmyg. Jeg kommer fra en lille by, startede fra nul og har ikke været tidligere professionel spiller. Det betyder, at jeg har skulle arbejde hårdt for at nå hertil i min trænerkarriere.

– I løbet af min karriere har jeg mødt mange trænere og arbejdet med forskellige fodboldstile. Jeg er opsat på at skabe noget, der passer til værdierne i FCM, så vi skaber en identitet, som alle føler sig selvsikre på. Ikke kun spillerne, trænerne og bestyrelsesmedlemmerne, men især også fansene. I sidste ende spiller vi for dem.

Se pressemødet med den nye cheftræner

Onsdag kl. 11.00 afholdes der pressemøde på MCH Arena med direktør Claus Steinlein, sportschef Svend Graversen og den nye cheftræner Albert Capellas.

Se pressemødet her