Førsteholdet

Alexander Scholz drager på japansk eventyr

Efter tre flotte år i FC Midtjylland er Alexander Scholz klar til det næste skridt i karrieren. Han skifter således til den japanske klub Urawa Red Diamonds.

31/05/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

Alexander Scholz flytter til Japan, hvor han fremover skal slå sine folder i Urawa Red Diamonds, som han skifter til.

Den karismatiske forsvarsspiller opnåede 114 kampe og 16 mål i sine tre sæsoner på heden, hvor han vandt to trofæer og var en vigtig faktor i, at FC Midtjylland kvalificerede sig til Champions League.

– Vi er utroligt glade for og stolte af de ting, vi har opnået sammen. Han har været en afgørende profil i vores seneste to titler, og i efterårets Champions League satte han virkeligt sit aftryk med vigtige mål og et højt niveau, siger sportschef Svend Graversen.

Den 28-årige midterforsvarer bliver ikke kun husket for sit stabile forsvarsspil, vigtige scoringer og raids frem ad banen. Det er også en stor personlighed, som har haft en eventyrlyst, der rækker udover spillet på banen.

– Det er en spiller med stor karisma både på og udenfor banen. Fra dag ét har han været en markant personlighed i klubben – på den fede måde. Det kommer vi selvfølgelig til at savne, men han fortjener også at komme ud i verden og få nogle af de oplevelser, han som spiller og menneske har drømt om, lyder det fra Svend Graversen, som uddyber:

– Det er klart, at Scholz har en eventyrlyst i sig på en anden måde end andre fodboldspillere, og det har han nu fået mulighed for at kombinere med sin fodboldkarriere, så på den måde er det et rigtigt godt match. Vi ønsker ham og familien alt muligt held og lykke på deres nye eventyr.

Alexander Scholz blev kåret til Årets Profil i 3F Superliga af Spillerforeningen og Årets Spiller i FC Midtjylland i den netop overståede sæson, hvor de klassiske Copa Mundial-støvler leverede hele ti scoringer.

Har nydt hver eneste dag

Den stilfulde forsvarsspecialist har tidligere spillet i islandsk og belgisk fodbold, og nu er han altså klar til et nyt eventyr i udlandet.

Alexander Scholz er glad for sine tre år i FC Midtjylland, hvor han blandt andet afgjorde en pokalfinale og scorede tre vigtige mål i Champions League.

– Klubben har været med til at bygge mig op igen efter en svær periode, ligesom jeg har kunnet bidrage positivt til klubbens udvikling. Selvom det sluttede lidt ærgerligt for os, ser jeg med stolthed tilbage på de ting, holdet har opnået. Hver eneste dag har jeg nydt at møde ind på arbejde, og det er en ting, jeg tror, man ikke skal undervurdere, siger Alexander Scholz.

Scholz’ nye hjemmebane bliver Saitama Stadium i udkanten af Tokyo, hvor Urawa Red Diamonds holder til. Mødet med en ny kultur har også spillet ind i hans nye destination.

– Det føles helt rigtigt, og jeg har længe vidst, at det var det, jeg ville. Faktisk har jeg altid spillet fodbold for lige præcis et skifte som dette. Det passer perfekt til den person, jeg er, understreger Alexander Scholz.

FC Midtjylland takker Alexander Scholz for en enestående indsats og mange mindeværdige oplevelser, og der skal lyde et ønske om alt det bedste i fremtiden.