Akademiet

Allan K. Jepsen efter guldtriumfen: Har udviklet os som hold

Efter en sejr på 1-6 i lørdagens kamp mod Esbjerg fB kunne U19-drengene fejre det 11. mesterskab på 20 år. Cheftræner Allan K. Jepsen sætter ord på dagen og sæsonen, der er gået.

04/06/24
Nikoline Dahl
Foto: Michel Skånvad

Danmarks bedste U19-hold kommer nok en gang fra Midtjylland. Det stod klart, da FCM med endnu en vild målfest i weekenden gjorde førsteholdet kunsten efter og kunne lade sig hylde som mestre.

Kampen endte med en overbevisende sejr, hvor hele fem forskellige spillere fik bolden i nettet. Netop de mange mål og forskellige målscorere, er noget, der har været kendetegnende for de ældste akademisters sæson. Med storsejren cementerede Allan K. Jepsens tropper 1. pladsen i U19 Ligaen med fem point ned til Brøndby på 2. pladsen og seks point ned til FCK på 3. pladsen, som dog mangler at spille én kamp.

Alt om lørdagens guldkamp

Derfor er det også en glad cheftræner, som ser tilbage på en perfekt dag.

– Det var en perfekt dag. Vi starter med at have en god opladning, som vi plejer. Vi kommer bagud ret tidligt i kampen, men der har jeg stadig en god fornemmelse i maven. Vi får også scoret til 1-1 ret hurtigt, og så er resten historie.

– Ved pausen er guldet jo faktisk afgjort, men selvom vi fører 1-5, er drengene irriteret over, at vi ikke har fået scoret mere. Det, synes jeg, viser den gode mentalitet, de har. Efter pausen stiller Esbjerg sig lidt tilbage, men jeg er glad for, at vi stadig får scoret et mål mere.

Efter slutfløjtet ville jublen ingen ende tage, da guldmedaljerne kunne blive hængt om halsen på de glade midtjyder. Guldfejringen fortsatte da også på behørig vis resten af dagen, forklarer Allan K. Jepsen:

– Lige da kampen er færdig, er der selvfølgelig vild jubel. Vi har vundet guldet igen, og det er vi enormt stolte over. På vejen hjem fra Esbjerg tager vi forbi McDonalds, hvor Claus Steinlein står og langer burgere over disken, hvilket var en sjov oplevelse for drengene. Senere fortsatte vi fejringen hjemme hos mig, hvor drengene kunne hygge sig og få lidt at drikke, siger cheftræneren med et smil.

De unge har vist vejen

Inden starten på dette års sæson var det måske ikke guld, de fleste havde regnet med. Flere af holdets profiler drog mod udlandet, hvilket betød, at yngre spillere skulle gribe chancen.

Inden lørdagens kamp mod Esbjerg fB var gennemsnitsalderen i startopstillingen 17,4 år. Dermed har der i denne sæson været tale om et af de yngste U19-hold i FCM’s historie. På trods af de mange unge spillere, endte det hele alligevel med guld, hvilket der kan være flere grunde til, understreger cheftræneren:

– Først og fremmest handler det om, at spillerne arbejder hårdt og har udviklet sig meget over sæsonen. Derudover er relationerne drengene imellem kommet på plads hen ad vejen, og det har udviklet os som hold. I forhold til det spillemæssige har vi været gode til at fokusere på egne styrker, og har generelt haft en god stabilitet set over hele sæsonen.

– Der har været små bump på vejen, som de fleste mesterhold vil opleve i en lang sæson. Det handler så bare om, at de her dårlige perioder ikke bliver for lange, men at man hurtigt kommer videre. Der, synes jeg, at vi har været gode til at rejse os og været rigtig stabile, især her i foråret.

Endnu et Youth League forude

Efter triumfen resterer nu kun akademiafslutningen den 22. juni, hvor sæsonen skal rundes af. Allerede nu er der dog gode ting i vente, når sommerferien en gang er ovre. Med 1. pladsen i ligaen skal de ældste akademister nemlig igen spille Youth League, ungdommens svar på Champions League, hvor de får chancen for at bide skeer med udenlandske hold.

Ifølge Allan K. Jepsen er det noget, som har stor betydning for drengenes udvikling, da det kan give dem gode erfaringer i en tidlig alder.

– Det har stor gavn for spillernes udvikling, at vi endnu en gang har været dygtige nok til at skulle spille med i Youth League. Det giver dem god erfaring i en tidlig alder og nogle helt fantastiske oplevelser, så det sætter vi pris på.

– Derfor er Youth League også noget, vi jagter hvert år, fordi vi ved, hvor store skridt drengene kan tage i deres udvikling ved at være med, fortæller cheftræneren.