Førsteholdet

Anders Dreyer solgt til RSC Anderlecht

Anders Dreyer skifter til RSC Anderlecht, efter den belgiske traditionsklub har købt offensivspilleren fri af sin aftale i FC Midtjylland.

15/01/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

I sommer returnerede Anders Dreyer til FC Midtjylland, da han blev hentet tilbage fra en utryg og uforudsigelig situation i russiske Rubin Kazan som følge af den fortsatte krig i Ukraine; en transfer på økonomisk fordelagtige betingelser mod en klausul i aftalen.

Et halvt år senere – og efter et efterår med 27 kampe, ti mål og fire oplæg – rykker den 24-årige offensivspiller igen teltpælene op for at drage til belgiske RSC Anderlecht.

– I sommer fik vi en mulighed for at hente Dreyer hjem fra Rusland på økonomisk fordelagtige betingelser mod en klausul i aftalen. Vi lavede en kalkule på det bedst mulige scenarie for FCM; vi fik en dygtig fodboldspiller, der kunne gå direkte ind og forstærke vores hold, udtaler sportschef Svend Graversen og fortsætter:

– Det har hele tiden været Dreyers ambition at komme ud i Europa igen, og det har vi været fuldt bevidste om. Frikøbsklausulen var en betingelse for et nyt samarbejde, og uden den var han ikke havnet i FCM i sommer. Strategisk var det den rette beslutning at hente ham tilbage – både sportsligt og økonomisk. Nu realiserer vi et nyt salg af Dreyer fremfor at kigge ind i et scenarie, hvor han ikke havde spillet i FCM i denne sæson og ikke hjulpet os videre i Europa.

Sportschef Svend Graversen lægger ikke skjul på, at FCM er på udkig efter spillere, der kan styrke truppen.

– Vi er naturligvis klar over, at vi kommer til at mangle Dreyers kvaliteter, og selvom vi har et ungt kuld med masser af potentiale, arbejder vi aktivt på at styrke truppen. Vi kommer til at handle i dette vindue.

– Der skal lyde en stor tak til Dreyer for endnu en omgang i Midtjylland-trøjen, hvor vi avancerede fra en svær gruppe i Europa League. Vi vil følge hans udvikling tæt, og vi håber, han får stor succes i fremtiden, lyder det fra Svend Graversen.

Evigt taknemmelig for FCM

Den nu tidligere FCM-spiller er dybt taknemmelig for tiden i det midtjyske, som har haft stor betydning for, at han nu igen kan tage skridtet ud i Europa.

–  FC Midtjylland har været mit andet hjem. Jeg har elsket at komme i klubben, og jeg har altid nydt at spille på MCH Arena. Fansene har taget godt imod mig fra dag ét, og jeg har kun gode ting at sige om alle i og omkring klubben. Det er et fantastisk sted at spille fodbold, siger Anders Dreyer og fortsætter:

– Jeg er evigt taknemmelig for den måde, FCM tog hånd om mig, da krigen brød ud, og jeg blev placeret i en vanskelig situation. Alle stod med åbne arme for at tage imod mig igen, og jeg kommer til at følge klubben fremover, ligemeget hvor i verden jeg befinder mig.

Nu venter der en stor opgave i den belgiske Jupiler League, hvor Anders Dreyer skal være med til at spille traditionsrige Anderlecht tilbage i toppen af belgisk fodbold.

– En fodboldkarriere er kort, og det har hele tiden været min ambition at spille i udlandet. Midtjylland er et stort hold, hvor mesterskaber, pokaltitler og europæisk fodbold er blevet en selvfølge, men at komme til udlandet og spille er min drøm. Det er derfor, jeg nu tager afsted igen.

Anders Dreyer kan se tilbage på 110 kampe, 35 mål og 29 assists i den sort-røde trøje, som er kommet over to perioder. Han var med til at vinde det danske mesterskab i 2019/2020-sæsonen og DBU Pokalen i fjor, ligesom han var en del af klubbens første Champions League-deltagelse nogensinde.

I RSC Anderlecht får den nu tidligere FCM-spiller en dansk cheftræner, idet Brian Riemer – den forhenværende Brentford-assistenttræner – netop har overtaget tøjlerne i klubben.