Førsteholdet

Anders Dreyer vender hjem til FC Midtjylland på kort aftale

Offensivspilleren har fået suspenderet sin kontrakt i Rubin Kazan frem til den 30. juni og tørner indtil da ud i FCM-trøjen.

16/03/22
Jens Risom
Foto: Getty Images

FC Midtjylland rækker en hjælpende hånd ud til Anders Dreyer, der har fået suspenderet sin kontrakt i Rubin Kazan.

Suspenderingen er sket som et resultat af Ruslands invasion af Ukraine, hvor FIFA har åbnet for, at udenlandske spillere i Rusland kan få suspenderet deres kontrakter indtil den 30. juni.

I forbindelse med, at Divisionsforeningen nu har vedtaget, at de danske klubber kan skrive kontrakt med én international spiller fra de russiske og ukrainske ligaer, er det blevet muligt for FCM at hente Anders Dreyer på en aftale for resten af sæsonen.

FC Midtjylland hjalp Anders Dreyer hjem til Danmark i et privatfly, og nu er den 23-årige offensivspiller klar til at vende tilbage på træningsbanen i FCM.

– Vi er først og fremmest glade for, at vi kan hjælpe Anders ud af en vanskelig situation. Det er ikke sjovt for nogen at være i Rusland under krigen, og vi har været i tæt kontakt med ham for at se, hvordan vi kunne hjælpe, fortæller sportschef Svend Graversen.

– Siden FIFA åbnede for muligheden, var vi selvfølgelig interesseret i at lave en aftale med Anders. Nu er det lykkes, og selvom det skyldes tragiske omstændigheder, betyder det meget for os, at vi kan hjælpe en af vores tidligere spillere i denne periode, tilføjer sportschefen.

Divisionsforeningens beslutning indebærer, at spillere, der kommer til Danmark fra Rusland, er spilleberettigede fra Mesterskabsspillets start, hvor Anders Dreyer altså kan trække i FCM-trøjen igen.

– Der er ingen tvivl om, at tilføjelsen af Anders giver os et ekstra offensivt kort, og det er en sportslig styrkelse. Han viste sine kvaliteter i halvandet år hos os, har fortsat det høje niveau i den russiske liga og er inde omkring landsholdet. Han er en topspiller, der kan hjælpe os i den afgørende fase af sæsonen, pointerer Svend Graversen.

Glad for muligheden

I halvandet år tryllebandt han FCM-fansene med smukke mål, mange oplæg og en afgørende rolle i klubbens tredje mesterskab og første Champions League-deltagelse.

De stærke præstationer sørgede for et stort skifte i sommer, hvor Anders Dreyer blev solgt til Rubin Kazan i Rusland. Her har han fortsat i samme stil med otte mål i 14 kampe i den russiske liga, men nu er han for en stund tilbage i det midtjyske.

– Jeg er super glad for, at det er blevet en mulighed at komme tilbage til Midtjylland. Jeg kender klubben, og det er et godt sted at være i den her periode. På den måde er jeg forhåbentligt i en mindst lige så skarp udgave af mig selv, når jeg skal tilbage til Rubin Kazan den 1. juli, siger Anders Dreyer.

– Jeg håber på at kunne hjælpe holdet til at vinde et nyt mesterskab. Det er det største mål for de kommende måneder, og så glæder jeg mig bare til at spille fodbold og møde fansene igen, tilføjer offensivesset.

Anders Dreyer kom første gang til FC Midtjylland i januar 2020, og i halvandet år frem var han en offensiv profil med 18 mål og 22 oplæg i 70 kampe.

Dreyer har valgt nummer 36 og træner med holdet her til formiddag. Han er spilleberettiget fra den første kamp i Mesterskabsspillet, der begynder i den første weekend i april.

Første interview med Anders Dreyer efter tilbagekomsten

Aftalen løber frem til den 30. juni 2022.

Gratis DREYER-tryk på spillertrøjer

Ulveshoppen kører resten af dagen med gratis DREYER-tryk på alle vores tre spillertrøjer i både voksen- og børnestørrelser. Tilbuddet gælder kun i dag den 16. marts til kl. 23.59.

Køb Dreyer-trøjer her