Sponsoreret

Anmeldelse af Sorare: Jagten på at finde den næste stjerne

De to FC Midtjylland-fans, 30-årige Frederik og 15-årige Silas, anmelder fantasy sport-videospillet Sorare, der er en ny og sjov måde at udpege nutidens og fremtidens fodboldstjerner.

26/02/23
Christian Rothausen
Foto: FC Midtjylland

Sorare er et fantasy sport-videospil, som blev lanceret i 2019. Formålet er at sætte det bedst mulige virtuelle fodboldhold baseret på, hvordan resultater og præstationer folder sig ud i virkeligheden.

Men det er ikke lige sådan at erhverve sig favoritspilleren eller det næste store stjernefrø. Nogle koster virkelige penge, mens andre opnås gennem meritter i spillet. Kun et fåtal er gratis.

Når spillerne præsterer godt i virkeligheden, stiger de også i værdi i spillet. Formålet er på et tidspunkt at sælge spillerne igen med profit for øje.

– Det er lidt en blanding af Football Manager og holdet.dk. Football Manager fordi man kan købe, sælge og udvikle sine spillere. Holdet.dk fordi man skal sætte sit eget hold hver eneste uge, ud fra hvem man tror, der præsterer bedst i virkeligheden, fortæller 30-årige Frederik.

Frederik startede på Sorare i sommer. Sidenhen tog han en pause, men er nu igen startet op med det virtuelle fodboldspil.

Særligt idéen om at finde den næste store stjerne – og tilmed tjene penge på det, er noget som fanger Frederiks interesse.

– Det er et spil, som man både kan bruge lidt og meget tid på. Man kan jo virkelig nørde sig ned i spillet for at sidde og se på, hvilke spillere, man tror, der bliver gode om fem år. Andre har måske et mere nutidsblik, hvor de kun ser på spillernes nuværende niveau, siger han og fortsætter:

– Man er lidt sin egen talentspejder. Det er fedt, at det er spillernes præstationer i virkeligheden, der afhænger af, om man har succes i spillet.

– Jeg ser spillet som en sjov måde at kunne tjene nogle penge på i stedet for at investere i en aktie. I stedet for at holde øje med en aktiekurs, holder jeg nu i stedet øje med, hvordan mine spillere præsterer i weekenden. Men det kræver også, at man sætter noget tid af hver eneste uge, hvis man vil have succes.

Forskellige tilgange

Der er flere måder at gå ind til Sorare-spillet på. Nogle spenderer ægte penge for at forbedre deres hold og erhverve sig interessante spillere, mens andre arbejder sig op helt fra bunden.

15-årige Silas benytter sig af sidstnævnte tilgang.

– Jeg har faktisk ikke brugt penge på det endnu, men alligevel har jeg tjent lidt. Under VM-slutrunden gjorde jeg det godt, hvilket betød, jeg vandt nogle kort, som jeg kunne sælge videre.

Den fodboldinteresserede teenager er dog ikke kommet sovende til præmierne.

– Jeg kan nok godt bruge en halv til en hel time om dagen på Sorare. Jeg bruger særligt tid på at analysere, hvordan spillerne har gjort det i virkeligheden den seneste periode, så jeg ved, hvem jeg skal sætte ind på mit hold.

Spørger man Frederik er tilgangen anderledes.

– Jeg har brugt mellem 3000 og 4000 kroner. Det er nogle penge, jeg har brugt, i stedet for eksempelvis at sætte et par hold på holdet.dk. Samtidig skulle jeg gerne kunne få størstedelen af de her penge tilbage igen, hvis jeg vælger at sælge mine spillere. Måske kan jeg endda tjene på det, fortæller han.

Spænding og målsætninger

Både Frederik og Silas spiller Sorare, fordi det er sjovt. Men også med ambitionen om at kunne spotte den næste stejle udviklingskurve hos en spiller.

– Jeg har endnu ikke nogen solstrålehistorie at dele, men jeg håber selvfølgelig, jeg kan prale af at have tjent mange penge på en spiller i fremtiden. Jeg har to unge FCM’ere i Victor Bak og Valdemar Byskov på mit hold, som jeg håber kan stige meget i fremtiden, fortæller Frederik.

Silas oplevede under VM-slutrunden i vinters, hvordan turneringen blev ekstra interessant gennem Sorare.

– Under VM blev det endnu sjovere at følge med, fordi jeg havde spillere fra forskellige nationer. Derfor så jeg interesseret med, hver gang jeg havde en spiller, som var i aktion, siger Silas, der også har sat målsætninger for sine Sorare-aktiviteter.

– Jeg sætter altid mine hold med målet om at præstere så godt, at jeg ender blandt de placeringer, hvor man vinder nogle kort, der kan sælges videre, lyder det fra Silas.

Til sidst argumenterer de to Sorare-brugere for, at man ikke skal spille med for at blive rig. Det er interessen for fodbold, der skal drive lysten, da det ligesom andre betting-aktiviteter er et fåtal, som kan gøre det til en økonomisk fordelagtig aktivitet.

Prøv selv kræfter med ‘Sorare’ her