Arbejdssejr til U19

U19 cementerede førstepladsen med 2-0-sejr over genstridigt Vejle-mandskab.

19/09/20
Karsten Vestergaard

FCM U19 var uden sejr i de tre seneste besøg på VB Parken, men lørdag lykkedes det med en 2-0 sejr at få has på den statistik.

Sejren blev grundlagt på en stærk første halvleg, hvor dominerede på bolden, samtidig med at et højintenst presspil slog Vejles spilopbygning i stykker. Det gjorde at FCM U19 havde en stor overvægt i boldbesiddelse og næsten al spillet foregik på Vejles banehalvdel.

Efter tyve minutters spil udmøntede det sig i et hjørnespark som Aral Simsir slog ind mod forreste stolpe. Her steg Frederik Heiselberg til vejrs og scorede for anden kamp i træk med hovedet. Glæde på sidelinjen – ikke mindst hos Michael Silberbauer, der dagen forinden havde stået og trænet netop den hjørnekombination med spillerne.

Den gode indledning betød desværre at FCM’erne blev en anelse for komfortable. Der blev for stor afstand mellem spillerne og Vejle kom bedre med i opgøret, uden at det dog blev til de helt åbne muligheder.

I stedet lynede ulvene lige inden pausen. Aral Simsir sendte Gustav Isaksen af sted i dybden, han trak fri og lagde bolden til rette for Mads Hansen, der blot skulle puffe den det sidste stykke over stregen. Samspil i højt tempo, og en sekvens hvor FCM’s offensive ”esser” virkelig viste klassen.

Med 2-0 på tavlen fandt trænerteamet kun anledning til mindre justeringer i pausen, såsom at få dæmmet bedre op for Vejles wingbacks, der havde fået lidt for meget plads at boltre sig på i første halvleg.

I det modsatte omklædningsrum havde Vejles trænerstab også draget deres konklusioner, og fra anden halvlegs start forsøgte Vejle slet ikke i samme grad at spille sig ud af FCM’s presspil. I stedet spillede værterne en lang bold hen over FCM’s preslinje – med en vis succes.

De store chancer udeblev dog, og det samme kunne man sige om FCM’erne. Isaksen kom af sted i et par farlige omstillinger, men enten blev afslutningerne blokeret eller også strøg de over mål.

Vejle vedblev med at holde dampen oppe kampen ud, men det lykkedes aldrig at få hul på en godt afstemt FCM-defensiv, der kunne notere sig sæsonens første clean sheet.

– Jeg synes vi er et hold i harmoni lige nu, og der er masser at bygge videre på for os. VB Parken er et svært sted at spille, og Vejle skal have anerkendelse for at holde et højt tempo kampen igennem og presse os i samtlige halvfems minutter, udtalte cheftræner Henrik Jensen efter opgøret.

Med sejren har FCM 13 point efter de første fem runder – tre point mere end Silkeborg på andenpladsen. Se stillingen og de øvrige resultater fra U19 Ligaen.

FCM U19 spiller igen på lørdag, hvor der venter en udebanekamp i Brøndby.

Vejle BK U19 – FC Midtjylland U19 0-2 (0-2)

21′ 0-1 Frederik Heiselberg (oplæg Aral Simsir)
45′ 0-2 Mads Hansen (oplæg Gustav Isaksen)

FCM U19 (4-3-3): Valdemar Birksø – Zsombor Puskas, John Ndjate, Hosine Bility (60′ Andreas Nibe), Kristoffer Lund – Frederik Christensen, Oliver Sørensen, Mads Hansen – Gustav Isaksen, Aral Simsir (60′ Mikkel Tønnesen), Frederik Heiselberg (77′ Danijel Djuric).

Advarsler: Hosine Bility (FCM), Mathias Voss (VB), Rasmus Schjang Larsen (VB).