Ekstra siddepladser frigivet
Køb billet til FCN-kampen her

Akademiet

Atletico Madrid er første modstander i Youth League

I første runde af ungdomsudgaven af Champions League skal vi møde Atletico Madrid på hjemmebane. Læs U19-cheftræner Henrik Jensens reaktion på lodtrækningen her.

27/01/21
Jens Risom
Foto: FC Midtjylland

Der har netop været lodtrækning til første runde af årets UEFA Youth League, som er den mest prestigefyldte U19-turnering. Vi kom op af bowlen sammen med spanske Atletico Madrid.

Runden afvikles som resten af turnering over én kamp, og her har vi fået hjemmebanefordelen. Således spilles opgøret på EDC Arena i Ikast i begyndelsen af marts.

Cheftræner på U19-mandskabet, Henrik Jensen, kalder Atletico en spændende modstander.

– Det er en spændende modstander på et rigtigt højt niveau. Ingen tvivl om det. Men det er sådanne hold, vi skal kunne matche, så vi glæder os til at komme i gang med forberedelserne til den kamp. Og så er der lidt historik fra 2016, hvor vi også mødte dem i Youth League, så det er jo lidt sjovt, siger Henrik Jensen.

I februar 2016 gæstede Atletico Madrid også Midtjylland. Her gik vi videre til 1/8-finalen efter en vild straffesparkssejr efter 4-4 i ordinær spilletid.

Henrik Jensen kender dog også lidt til Atleticos nuværende U19-mandskab.

– I sidste års turnering så jeg en enkelt kamp med dem i vores forberedelse til Ajax-kampen (FCM mødte Ajax i kvartfinalen sidste år, red.). Der var de i stand til at holde Ajax væk fra chancer over 90 minutter, så de har en stærk defensiv. De er også stærke i kontrafasen og har en masse hurtige og teknisk stærke spillere, lyder den hurtige analyse fra Henrik Jensen.

Youth League spilles hele vejen igennem i et rent knockout-format med én kamp i hver runde. Du kan læse mere om turneringsformatet og se alle deltagerne i turneringen på UEFA’s hjemmeside.

Første runde er planlagt til at blive spillet 2./3. marts, men COVID-19-pandemien og rejserestriktioner kan have en indvirkning på det. Det vil vi selvfølgelig holde opdateret på fcm.dk.