Akademiet

Awards på akademiet 20/21

Traditionen tro er der sidst på sæsonen blevet uddelt tre priser på akademiet. Årets akademispiller, årets udviklingsspiller og årets U19-spiller blev mandag aften kåret.

15/06/21
Jens Risom
Foto: FC Midtjylland

Det har på mange måder været en vild sæson for FC Midtjyllands ældste ungdomshold. Sæsonen startede med en udskudt Youth League-kvartfinale mod Ajax, og i lørdags blev FCM’s niende mesterskab på U19-plan sikret.

Der resterer fortsat to kampe i U19 Ligaen, hvor det er værd at bemærke, at de unge midtjyder har scoret hele 83 mål i 24 kampe.

Mandag aften var de nykårede U19-mestre så samlet i Ikast Sportscenter, hvor der blev uddelt tre priser, som akademichef Flemming Broe og U19-cheftræner Henrik Jensen præsenterede.

Årets akademispiller: Oliver Sørensen

Oliver Sørensen modtog prisen som årets akademispiller. Midtbanedynamoen fik i forrige sæson debut på FC Midtjyllands førstehold, og her i foråret har han fået mere førsteholdserfaring gennem et lejeophold i FC Fredericia. I mellemtiden har han også gjort sig godt bemærket på FCM’s U19-mandskab.

– Oliver er en spiller med konstante powerfulde aktioner, og det har været kampafgørende for os. Han har store lederevner, og han var allerede anfører som førsteårs U19. Vi har set store præstationer fra ham i Youth League og på leje i 1. division, og nu står han på spring til at tage det næste skridt. Det er en spiller, vi har store forventninger til i FC Midtjylland, siger Flemming Broe.

Årets udviklingsspiller: Aral Simsir

Aral Simsir blev kåret til årets udviklingsspiller. Den driblestærke kantspiller fik seniordebut i forrige sæson.

– Aral laver vilde ting på den sidste tredjedel med mål, assists og driblinger. Han har udviklet sig meget og har nogle af de bedste driblefærdigheder, vi har set på akademiet. Både hans spidskompetencer og udviklingsområder er blevet endnu bedre i denne sæson, og så er han en god kammerat, som altid er klar med en kvik bemærkning. Vi glæder os meget til at følge ham, lyder det fra Flemming Broe.

Årets U19-spiller: Mads Hansen

Årets U19-spiller er Mads Hansen, som stammer fra samarbejdsklubben Ikast FC. Han har scoret 14 mål og lavet 15 oplæg i blot 21 kampe i den indeværende sæson.

– Mads har gjort en enorm forskel hele året med sit høje niveau i alle kampe. Han har et stort teknisk niveau og en kæmpe løbekapacitet, og så har han været kampafgørende med mange mål og oplæg. Derudover er hans lederskab vigtigt. Han er en empatisk person, der samler holdet og vil noget for sine medmennesker. Vi glæder os til at følge hans udvikling, siger Henrik Jensen.

Stort tillykke til de tre prisvindere og tak for en fremragende U19-sæson til hele holdet og staben.