Førsteholdet

Awer Mabil udlejes til tyrkisk fodbold

Den 26-årige kantspiller skifter til Kasimpasa på en lejeaftale gældende for resten af sæsonen.

08/02/22
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

I de seneste tre og et halvt år har Awer Mabil huseret på fløjene i FC Midtjylland, hvor australieren står noteret for 146 kampe. I den periode er det blevet til 20 mål og 30 assists samt to pokaler og to europæiske gruppespil.

I resten af sæsonen bliver det den tyrkiske klub Kasimpasa, der får glæde af Awer Mabils kvaliteter. De har lejet ham på en aftale gældende for resten af sæsonen.

– Awer har været et stykke fra holdet i en længere periode grundet den enorme konkurrence på vores kanter. Derfor har vi ledt efter en god løsning for Awer, og det har vi fundet nu med denne lejeaftale til Kasimpasa, siger sportschef Svend Graversen og tilføjer:

– Han fortjener at spille mere, og vi har landet en aftale, som alle parter er tilfredse med. Det glæder vi os over, fordi Awer er et utroligt vellidt menneske i hele FC Midtjylland, og vi håber, at han får masser af succes i foråret.

Awer Mabil kom til FC Midtjylland som 19-årig i sommeren 2015, hvor han i det første år spillede ti kampe. I de efterfølgende to sæsoner var han udlejet til først Esbjerg og siden Paços de Ferreira i Portugal, inden han vendte hjem til heden i sommeren 2018.

Her har han altså været med til at vinde Sydbank Pokalen i 2019 og 3F Superliga i 2020 og spillet i to europæiske gruppespil i de seneste to sæsoner. I samme periode fik han debut for Australiens A-landshold, hvor han har optrådt 22 gange og scoret seks mål.

I denne sæson har Mabil spillet ni kampe i FCM-trøjen, hvor det største bidrag var udligningen mod Celtic i Champions League-kvalifikationen tilbage i juli måned, hvor FC Midtjylland endte med at gå videre efter forlænget spilletid.

Nu står resten af sæsonen altså på tyrkisk fodbold for kantspilleren, som tilslutter sig Kasimpasa på en lejeaftale. Klubben ligger nummer 14 i den tyrkiske liga efter 24 ud af 38 spillerunder.

Lejeaftalen løber frem til den 30. juni 2022, hvor Awer Mabils kontrakt i FC Midtjylland også udløber.