Førsteholdet

Bach Bak: Organisationen er det vigtigste

Hvis FCM holder buret rent i aften mod AGF, vil det sikre en ny klubrekord. Kristian Bach Bak fortæller om den defensive organisation og ser frem til opgøret i Aarhus.

11/04/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Kun to gange i FC Midtjyllands 22-årige historie er det lykkes at holde buret rent i fem kampe i streg.

Første gang var tilbage i debutsæsonen i 1999, hvor FCM spillede i landets næstbedste række, og modstanderne hed Dalum og B1909.

Nu er det sket for anden gang, hvor 1-0-sejren mod SønderjyskE i torsdags markerede en tangering af rekorden for antal clean sheets i streg.

Det betyder, at klubrekorden kan blive slået i aften, såfremt FCM holder AGF fra at score, når det går løs på Ceres Park kl. 18.00.

Assistenttræner Kristian Bach Bak arbejder meget med den defensive organisation i hverdagen og er naturligvis tilfreds med den nuværende stime.

– Der er selvfølgelig nogle marginaler, som er faldet ud til vores fordel, når vi har holdt nullet i så mange kampe i streg. Men det er en del af vores mindset, at det hold, som lukker færrest mål ind, også har en god mulighed for at vinde ligaen, så på den måde er det heller ikke tilfældigt, at vi lukker godt af, siger Kristian Bach Bak.

Den flotte serie af clean sheets kommer på baggrund af hele holdet – ikke bare de bagerste folk.

– Når vi får nye spillere til klubben, prøver vi at få dem med på idéen om, hvor vigtigt det er med en stærk defensiv organisation. Vi har nogle dygtige forsvarsspillere og målmænd, men det er hele holdet, som skal have kreditten. Vi hører tit for, at vi ikke scorer nok mål, men det er også værd at huske på, hvor mange kræfter vores offensive spillere lægger i det defensive arbejde. Det skal ikke være en undskyldning for ikke at præstere offensivt, men det er ikke altid så simpelt, som det bliver gjort til, forklarer assistenttræneren og uddyber:

– Vores udtryk kommer igennem et aggressivt pres højt på banen, hvor vi skal erobre bolden hurtigt og på den måde holde modstanderen væk fra chancer. Der bliver det til mange meter for vores angribere, kanter og 8’ere – ja hele holdet. At være stærk defensiv kommer gennem et stærkt kollektiv.

Ny topkamp venter

I mandags overtog FC Midtjylland 1. pladsen i 3F Superliga ved at slå Brøndby. I aften gælder det så holdet placeret som nummer 3 i ligaen, AGF.

FC Midtjyllands tidligere anfører og nu assistenttræner peger på, at organisationen er en afgørende nøgle i dag mod AGF, men også i resten af sæsonen.

– Organisationen er det vigtigste til hver kamp. 100%. Hvis vi kan fortsætte med at lukke af i vores egen ende, er jeg sikker på, at vi nok skal få afgjort kampene til vores fordel. Sådan bliver det også mod AGF, forudser Bach Bak.

Det er 3F Superligas to bedste defensiver, som møder hinanden i dag i Aarhus. FCM har indkasseret 20 mål indtil videre i sæsonen, mens AGF har lukket 24 mål ind som den næstbedste defensiv.

– AGF er et godt eksempel på, hvor langt man kommer med det at have en god organisation. David har sammensat et hold af krigere, som er gode til at rykke sammen i bussen og skaffe resultater uden at spille det smukkeste fodbold, så det skal vi være forberedte på, pointerer Kristian Bach Bak.

AGF er pt. otte point bag FCM i tabellen, så dagens kamp bliver afgørende for deres position i topkampen. De forsvarende danske meste kommer dog til Aarhus for selv at hente tre point.

– Vi skal bare fortsætte med at være et hold. Så må vi se, hvad vi står med efter kampen, men hvis jeg ser en holdindsats med en flok spillere, der kæmper røven ud af bukserne i 90 minutter, er jeg tilfreds. Og hvis vi gør det, er jeg sikker på, vi nok skal tage de tre point, slår Kristian Bach Bak fast.

Følg kampen

AGF tager imod FC Midtjylland i Mesterskabsspillet i aften kl. 18.00 på Ceres Park. Du kan se kampen direkte på Canal 9 og Discovery+ eller følge opgøret i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

Der skal lyde en kraftig anbefaling om at bruge matchcentret i FCM-appen og på fcm.dk som ‘second screen’ under kampen. Her får du masser af indsigt med xG-værdier, heat- og touch maps for samtlige spillere samt masser af anden spændende statistik.

Du kan downloade FCM-appen nedenfor i enten App Store eller Google Play.

App StoreGoogle Play