Førsteholdet

Backtalent udlejes til Fredericia

20-årige Oliver Olsen skal finde topformen i FC Fredericia, som han udlejes til i resten af sæsonen.

29/07/21
Jens Risom
Foto: FC Midtjylland

I resten af den netop påbegyndte 21/22-sæson tørner Oliver Olsen ud for FC Fredericia i NordicBet Liga, som han skifter til på en lejeaftale.

Det sker efter 26 måneder på sidelinjen for den unge højreback, som i maj 2019 blev ramt af en korsbåndsskade. Da han et års tid efter havde kæmpe sig tilbage, gik det ud over det andet knæ i en træningsøvelse, og han måtte igen sidde ude med en korsbåndsskade.

I opstarten har den unge defensivspiller trænet fuldt med efter endnu en lang genoptræningsperiode, og nu skal det spillemæssige topniveau findes i en sæson i Fredericia.

– Vi er rigtigt glade for denne gode aftale, som giver god mening for alle tre parter. Oliver er en dygtig spiller, der desværre er blevet ramt af alt for meget uheld i de sidste to år med de korsbåndsskader. Nu er han på vej tilbage, men det tager selvfølgelig tid at finde tilbage til topniveauet, siger sportschef Svend Graversen.

Oliver Olsen kom til FC Midtjylland fra Esbjerg i januar 2018, hvor han hurtigt blev fast mand på U19-mandskabet, der leverede store præstationer i UEFA Youth League, hvor både AS Roma og Manchester United blev elimineret. Olsen scorede sågar i sejren over De Røde Djævle foran 5.000 tilskuere på MCH Arena.

– Oliver spillede på et sindssygt højt niveau før sine skader, og det er vi sikre på, at han kan finde igen nede i Fredericia, hvor han får mulighed for at spille en masse kampe. Han er stadig et stort talent, og vi glæder os til at følge hans udvikling, lyder det fra Svend Graversen.

Den unge back er noteret for 38 ungdomslandskampe, og han fik 3F Superliga-debut, som er hans hidtil eneste kamp på førsteholdet, i december 2018 i en udekamp mod Horsens.

Oliver Olsen tilslutter sig dermed FCM’erne Christian Tue og Tobias Anker, som også er lejet ud til Fredericia. De møder søndag Nykøbing FC i 2. runde i NordicBet Liga.

Lejeaftalen løber indtil den 30. juni 2022.

Held og lykke i Fredericia til Oliver Olsen.