Klubben

Bestyrelsesformanden træder af

Efter næsten otte år som bestyrelsesformand i FC Midtjylland træder Rasmus Ankersen ved udgangen af året tilbage fra sin post for at forfølge nye udfordringer.

10/12/21
Mads Jakobsen
Foto: Getty Images

Rasmus Ankersen blev i juni 2014 bestyrelsesformand i FC Midtjylland, da Matthew Benham købte aktiemajoriteten i klubben. Han har overset den mest succesfulde periode i FC Midtjyllands historie både sportsligt og økonomisk.

Tre danske mesterskaber, en pokaltitel, et Champions League-gruppespil og to Europa League-gruppespil siden 2014. Sideløbende har klubben udviklet sig til at blive en god forretning med et akkumuleret overskud på næsten 100 millioner kroner over perioden.

– Jeg er vokset op i Tjørring lige udenfor Herning, og jeg spillede i 1999 på det første U19-hold, der spillede i FC Midtjylland trøjer. Min familie er Midtylland-fans, og jeg er i det hele taget viklet ind i klubben på kryds og tværs. Derfor har det været en kæmpe ære at få muligheden for at lede klubben over de sidste otte år og arbejde tæt sammen med en gruppe mennesker, som jeg både har stor faglig respekt for og holder meget af på et personligt plan, fortæller Rasmus Ankersen og fortsætter:

– Jeg er stolt af det, som vi har opnået sammen. Alting har en ende, og jeg føler, at det er tid til at prøve noget nyt. Nu er min vigtigste opgave at give stafetten videre og sikre en god overgang. Herefter vil jeg følge FC Midtjylland tæt som en af klubbens største fans.

Har sat barren højt

– Udover at have været min chef gennem otte år har Rasmus også været min ven, og det har været en kæmpe fornøjelse at arbejde sammen med ham. Han har altid sat barren højt og presset os andre til hele tiden at tænke stort. Om nogen personificerer han klubbens motto om, at den, der opgiver at blive bedre, ophører med at være god. Jeg vidste, at der ville komme en dag, hvor Rasmus ville prøve noget nyt og større, og jeg vil på hele FC Midtjyllands vegne ønske ham alt det bedste og sige en stor tak for alt det, han har givet klubben, siger administrerende direktør Claus Steinlein.

For at sikre en rolig og succesfuld overgang fortsætter Rasmus Ankersen i en rolle som ekstern konsulent frem til slutningen af indeværende sæson. Cliff Crown tiltræder som midlertidig formand, mens Johnny Rune fortsætter som næstformand. De to vil udgøre formandskabet i FC Midtjylland indtil næste ekstraordinære generalforsamling, hvor der vælges ny bestyrelsesformand.

– Jeg vil gerne takke Rasmus for hans kæmpe engagement som bestyrelsesformand. Han har store aktier i de resultater, klubben har skabt, og vi skylder ham alle en stor tak for den måde, han har ledet klubben på. Samtidig er jeg glad for, at han har indvilget i at hjælpe med at sikre en god overgang over de næste seks måneder, lyder det fra FC Midtjyllands majoritetsaktionær Matthew Benham.