Førsteholdet

Blik på de udlejede FCM’ere #2

Victor Torp er i denne sæson udlejet til Lyngby. Hør fra den målfarlige og lokale midtbanespiller og læs, hvordan det går for de andre udlejede FC Midtjylland-spillere.

17/11/20
Jens Risom
Foto: Getty Images

En halvanden måned er gået, siden transfervinduet smækkede i. Derfor er det på tide at dykke ned i, hvordan det går FCM-spillerne, som er udlejede rundt omkring i Danmark og i Europa.

En af de spillere, som har gjort sig rigtigt positivt bemærket er Victor Torp, som i denne sæson optræder på midtbanen i Lyngby. Siden lejeaftalen kom i stand, har den 21-årige kreatør med den formidable sparketeknik startet inde i syv ud af otte kampe.

– Det har været fedt endelig at spille i Superligaen. Jeg har fået masser af spilletid, og jeg nyder tilliden. Jeg får bygget en masse på hele tiden, fortæller Victor Torp om starten i Lyngby.

Den centrale midtbanespiller har scoret i de seneste to Superligakampe og i pokalturneringen sendte han bolden i netmaskerne hele tre gange i Lyngbys 9-0-sejr over Slagelse, hvoraf det ene var på et direkte frispark.

På trods af seks mål i otte kampe foretrækker han at tale mest om holdet.

– Lyngby er en fed klub med en masse gode mennesker og et godt fællesskab både på og udenfor banen, lyder det fra Victor Torp og uddyber om spillestilen:

– Selvom vi måske ikke ligger til at vinde Superligaen, vil vi gerne spille fodbold langs græsset, og det passer rigtigt godt til min profil.

Lyngby er med to point efter ligaens første otte kampe placeret under stregen. Perspektiverne for resten af sæsonen er derfor også at klare sig fri af nedrykning.

– Det handler 100% om overlevelse, når man kigger på resultaterne lige nu. Sådan er fodbold. Men det tror jeg også på, kan give mig brugbar erfaring. Jeg er i hvert fald klar til at kæmpe for holdet og bruge mine kvaliteter, slår Victor Torp fast.

Den målfarlige midtbanespiller kommer fra samarbejdsklubben Lemvig GF, og via Herning Elite gik turen til akademiet i FCM, hvor det blandt andet blev til et U19-mesterskab og seks kampe i Youth League.

Siden har han i to omgange været udlejet til Fredericia i 1. division og har altså nu taget skridtet op til 3F Superligaen. Det er blevet belønnet med Torps første udtagelse til U21-landsholdet.

– Selvfølgelig er det et stort skulderklap, som jeg er stolt af, men fokus har været i Lyngby for mit vedkommende. Men det giver da blod på tanden for mere, siger den unge lemviggenser.

Victor Torp er udlejet til Lyngby for resten af 20/21-sæsonen.

Fredericia med i toppen

Casper Tengstedt er i denne sæson lejet ud til AC Horsens, som sammen med Lyngby kæmper i den tunge ende af tabellen. Offensivspilleren har spillet ti kampe indtil videre, og senest blev det til to mål mod VSK Aarhus i Sydbank Pokalen.

Fem FCM’ere er lige nu på lån i Fredericia, og de unge drenge gør det godt sammen med resten af holdet, der holder sig godt til i toppen af 1. division.

Elias Rafn Olafsson vogter målet, Tobias Anker og Henry Uzochokwu spiller i forsvaret, mens Raphael Nwadike og Christian Tue optræder på midtbanen. De har alle spillet størstedelen af kampene og er en central del af holdet.

Klubben fra trekantområdet ligger på 3. pladsen efter de første 11 kampe i sæsonen. 1. division har også kampe helt indtil jul ligesom FCM.

I bunden af tabellen ligger Skive, hvor Sebastian Buch er på udlån. Offensivspilleren har spillet alle kampe for Skive, der fortsat har sæsonens første sejr til gode og ser ud til at skulle kæmpe en hård kamp for at undgå nedrykning.

I 2. division spiller Gloire Rutikanga for Thisted, hvor den centrale midtbanespiller har startet inde i ti ud af 11 kampe.

Bolden ruller også i udlandet

En række FCM-spillere er udlejet til klubber rundt omkring i Europa, og lad os starte i fodboldens hjemland, England. Her gør Rasmus Nicolaisen sig gældende.

Efter en start uden så meget spilletid, har midtstopperen fra Aulum nu fået fuld tid i de seneste to ligakampe for Portsmouth. Klubben fra den engelske sydkyst er med i den utroligt tætte topstrid i League 1, som har et kompakt juleprogram og hele 46 kampe at spille bare i ligaen i løbet af sæsonen.

Tre spillere er udlejet til skandinaviske klubber. Mayron George kæmper i Kalmar for overlevelse i Allsvenskan med tre runder tilbage af sæsonen, uden angriberen dog har spillet fast i efteråret. I Norge er Kaan Kairinen tæt på at sikre sig oprykning til den bedste række sammen med Lillestrøm forud for de sidste fire kampe. Den finske midtbanespiller har gennem sæsonen leveret tre mål i 24 kampe.

I samme række er Michael Baidoo en fast del af FK Jervs hold, hvor David Akintonla tidligere har spillet. Jerv ligger i den anden ende af tabellen, men ser ud til at klare sig fri af nedrykning.

Netop David Akintola er nu lejet ud til Hatayspor i Tyrkiet, hvor kantspilleren har scoret en enkelt pind i fire kampe. I Polen har Søren Reese spillet to kampe for Zaglebie Lubin.

Overblik over udlejninger

Rasmus Nicolaisen – Portsmouth – 30.06.2021
Victor Torp – Lyngby BK – 30.06.2021
Casper Tengstedt – AC Horsens – 30.06.2021
Tobias Anker – FC Fredericia – 30.06.2021
Elias Rafn Olafsson – FC Fredericia – 30.06.2021
Christian Tue Jensen – FC Fredericia – 30.06.2021
Raphael Onyedika Nwadike – FC Fredericia – 30.06.2021
Henry ‘Uzo’ Uzochokwu – FC Fredericia – 31.12.2020
Sebastian Buch – Skive IK – 30.06.2021
Søren Reese – Zaglebie Lubin – 30.06.2021
Mayron George – Kalmar FF – 31.12.2020
David Akintola – Hatayspor – 30.06.2021
Michael Baidoo – FK Jerv – 31.12.2020
Gloire Rutikanga – Thisted – 30.06.2021
Kaan Karinen – Lillestrøm – 31.12.2020