Førsteholdet

Blik på de udlejede FCM’ere #5

Få et overblik over, hvordan det går de udlejede FCM-spillere, og hør fra Casper Tengstedt i Horsens. Offensivprofilen beretter om en lærerig sæson.

14/05/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

16 FC Midtjylland-spillere begår sig i øjeblikket på andre adresser end MCH Arena. En af dem er Casper Tengstedt, der har spillet 24 kampe for AC Horsens indtil videre i denne sæson.

– Det har været en lærerig sæson, og det er et niveau, jeg ikke har begået mig på før. Så på den måde har det været nyt og svært, men mest af alt fedt at prøve sig af i den bedste række i Danmark, fortæller 20-årige Casper Tengstedt.

Tilbage i 18/19-sæsonen beviste Tengstedt sig som en yderst målfarlig herre, hvor han scorede 26 mål i 27 U19-kampe. Med FCM’s daværende ældste ungdomshold vandt Tengstedt U19 Ligaen og kom i kvartfinalen i Youth League – bl.a. ved at slå Manchester United.

Casper Tengstedts ungdomstid var altså præget af stor succes og mange triumfer. I denne sæson har situationen været en anden med Horsens som en del af nedrykningskampen.

– Jeg har ikke prøvet at spille med i den tunge ende af tabellen før, så det har været nyt for mig. Det er klart, at det aldrig er sjovt at ligge dernede uden at have skrabet så mange point sammen, reflekterer Casper Tengstedt og fortsætter:

– Rent mentalt føles det dog ikke så meget anderledes, når man går ind til en kamp – det handler om at gøre sit bedste, uanset hvilken position man ligger på. Alligevel har der selvfølgelig været en form for pres, når nedrykningen har truet, så det har også været lærerigt.

I sidste sæson var den unge offensivspiller på udleje i tyske Nürnberg, mens det nu er blevet til endnu mere erfaring med en masse kampe i 3F Superliga som både venstre kant og angriber.

Indtil videre er det blevet til fire mål og tre oplæg i denne sæson fra Tengstedt, der gerne vil slutte godt af i Horsens, inden han er klar til at spille sin chance i FC Midtjylland.

– Vi har haft en løbende dialog gennem sæsonen, og så må vi se, hvad der sker. Jeg har ikke tænkt så meget over fremtiden, og vi har jo også stadig et par kampe tilbage i Horsens, så mit fokus ligger på at gøre det færdigt her, pointerer Casper Tengstedt, som afslutter:

– Der er ikke noget, jeg hellere vil end at slå igennem i Midtjylland, men det er klart, at der er hård konkurrence på alle pladser. Så nu må jeg kigge på det hele her til sommer.

I foråret har Casper Tengstedt haft selskab af Nikolas Dyhr og Søren Reese hos ‘Den gule fare’, som altså rykker ud af 3F Superliga.

To topscorere

Nedrykningsskæbnen har Victor Torp også lidt i Lyngby, som altså må en tur ned i 1. division. Med ni scoringer – heraf en række drømmemål – i 30 kampe er Torp delt topscorer hos ‘De Kongeblå’ i sæsonen.

En anden tidligere akademispiller, som også kan kalde sig topscorer i denne sæson, er Christian Tue Jensen i Fredericia. Tue har scoret ni gange og lagt op til fire mål i sine 27 kampe.

Elias Rafn Olafsson, Tobias Anker og Raphael Nwadike har ligeledes spillet mange kampe i løbet af hele sæsonen for Fredericia, mens Oliver Sørensen tilsluttede sig FCM-flokken i januar og siden da har spillet 8 kampe.

Fredericia ligger på 5. pladsen før de sidste par kampe i 1. division og kan med en stærk slutspurt hente Helsingør, som ligger fire point foran dem. På søndag møder Fredericia netop Helsingør på udebane i den tredjesidste runde.

Fra og til udlandet

Sæsonen går så småt på hæld rundt omkring i Europa, hvor en række FCM’ere har optrådt enten hele sæsonen eller her i foråret.

Det er dog ikke tilfældet i Norge, som Sebastian Buch netop er rykket til efter to sæsoner i Skive. Offensivspilleren tørner således ud for IK Start i OBOS-ligaen, som begynder her i weekenden, indtil 31. juli.

I England glippede Rasmus Nicolaisen og Portsmouth akkurat playoff-pladserne til Championship, og dermed er sæsonen slut.

Bozhidar Kraev har optrådt 13 gange for Famalicao, og den portugisiske klub er to runder før sæsonslutningen sikre på at overleve. De lå ellers til nedrykning, da Kraev kom til klubben i januar. Det samme gør sig gældende for Manjrekar James i græske Lamia, som også ser ud til at klare sig fri af nedrykning.

Mayron George har fået scoret en håndfuld kasser i Pau i Ligue 2 i foråret, mens David Akintola kan se tilbage på en flot præstation med Hatayspor. Som oprykkere slutter de som nummer 5 eller 6 i den tyrkiske liga, hvor Akintola har scoret syv gange og lagt op til syv mål.

Overblik

Med undtagelse af Sebastian Buch (31/7) løber de 16 udlejede spilleres aftaler alle indtil afslutningen af den indeværende sæson.

Victor Torp – Lyngby BK – 30 kampe, 9 mål siden august
Nikolas Dyhr – AC Horsens – 15 kampe, 0 mål siden januar
Casper Tengstedt – AC Horsens – 24 kampe, 4 mål siden august
Søren Reese – AC Horsens – 17 kampe, 0 mål siden januar
Tobias Anker – FC Fredericia – 18 kampe, 0 mål siden august
Elias Rafn Olafsson – FC Fredericia – 24 kampe, 5 clean sheets siden august
Oliver Sørensen – FC Fredericia – 8 kampe, 1 mål siden januar
Christian Tue Jensen – FC Fredericia – 27 kampe, 9 mål siden august
Raphael Onyedika Nwadike – FC Fredericia – 27 kampe, 3 mål siden august
Sebastian Buch – IK Start – 0 kampe, 0 mål siden maj
Rasmus Nicolaisen – Portsmouth – 27 kampe, 1 mål siden august
Manjrekar James – Lamia – 9 kampe, 1 mål siden januar
Bozhidar Kraev – Famalicao – 13 kampe, 1 mål siden januar
David Akintola – Hatayspor – 36 kampe, 7 mål siden august
Mayron George – Pau – 13 kampe, 6 mål siden januar
Gloire Rutikanga – Thisted – 22 kampe, 0 mål siden august