Billetinfo
Se info om billetsalg til forårets første hjemmekampe

Klubben

Blik på de udlejede FCM’ere: Nicolas Madsen trives i Holland

Den unge midtbanespiller fortæller om sin første måned i Heerenveen, hvor han er startet inde i de første fem kampe og er kommet godt på plads udenfor banen.

06/10/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

På transfervinduets sidste dag blev Nicolas Madsen lejet ud til hollandske Heerenveen. Her spiller han i resten af 21/22-sæsonen.

Det kalder den talentfulde midtbanespiller den rigtige beslutning i forhold til sin udvikling, idet Holland passer ham på mange områder.

– Jeg skulle have noget fast og kontinuerligt spilletid hver weekend for at blive ved med at udvikle mig som fodboldspiller, så derfor var det det rigtige for mig at tage til Heerenveen. Den hollandske liga passer mig rigtigt godt, og jeg føler, at det er det bedste sted at udvikle mine spidskompetencer, fortæller Nicolas Madsen og fortsætter:

– Jeg har altid haft en ambition om at skulle spille i udlandet, og der er den hollandske liga et godt skridt på vejen. Holland minder meget om Danmark, hvor mentaliteten og kulturen er meget ens, og rent fodboldmæssigt er det et godt match til min spillestil.

Nicolas Madsen har fået masser af spilletid i den første måned i Heerenveen, som ligger på 7. pladsen i Æresdivisionen. Den udlejede FCM’er er startet inde i alle fem kampe siden skiftet.

Stort ansvar på midtbanen

Den 21-årige fynbo, som kom til FC Midtjyllands akademi i 2015, er blevet taget godt imod i det hollandske.

– Heerenveen er en familieklub, så på den måde minder det om Midtjylland, og jeg er blevet taget godt imod af både spillerne, trænerne og dem udenfor holdet. Der stod lejlighed og bil klar til mig, da jeg kom herned. Der er styr på det hele, og det er selvfølgelig dejligt, når man kommer til udlandet for første gang, pointerer Madsen.

Rent fodboldmæssigt passer klubben ham også godt, og han har allerede fået en stor rolle på midtbanen i Heerenveens 4-2-3-1-system.

– Det er meget teknisk og dynamisk fodbold med en masse spil langs jorden. Det passer mig rigtigt godt, og jeg har en stor rolle i opbygningsspillet, hvor vi gerne vil spille god fodbold i alle kampe, lyder det fra Nicolas Madsen, som uddyber:

– Jeg skal tage en masse ansvar og dominere midtbanen sammen med min makker. Jeg spiller ved siden af en utrolig dygtig spiller i Joey Veerman. Vi passer godt sammen og har allerede fundet hinanden meget godt.

– Det er fedt at få en masse spilletid og tillid fra træneren og klubben i det hele taget, opsummerer midtbanetalentet.

Passionerede fans og god stemning

Corona-restriktionerne i Holland er så småt ved at være på vej væk, og det betyder, at der snart kan spilles for fulde huse igen. Alligevel har Nicolas Madsen oplevet god stemning til kampene.

Han fremhæver udekampen mod Feyenoord, hvor der var lidt over 32.000 tilskuere på plads.

– Det kan godt være, at kun to tredjedele af stadion var fyldt op, men det er alligevel en af de vildeste oplevelser, jeg har haft som fodboldspiller rent stemningsmæssigt, lyder det fra Madsen.

Han er nu bosiddende i Heerenveen, som ligger i det nordlige Holland og har godt 50.000 indbyggere, og de går meget op i fodbold.

– Fansene er meget passionerede hernede, og det er fedt at opleve. Man kan mærke, at der er en stor kærlighed til fodbold og til klubben, når man går rundt i byen. Der er tryk på til både hjemme- og udekampe. Det er super fedt, fortæller Nicolas Madsen, hvis nye hjemmebane, Abe Lenstra Stadion, har en kapacitet på 26.100 tilskuere.

Målsætningen for resten af sæsonen er ganske klar.

– Ambitionen er at udvikle mig så meget som muligt indtil næste sommer. Som sagt skulle der kontinuerligt spilletid til, og at jeg kan få det i den hollandske liga, hvor der er et højt niveau, er et kæmpe plus i min bog, afslutter Nicolas Madsen.

Overblik over udlejninger

Ti spillere fra FC Midtjylland er lejet ud i denne sæson, og dem følger vi i løbet af sæsonen i denne artikelserie.

Nicolas Madsen – SC Heerenvven – 5 kampe
Victor Torp – KV Kortrijk – 2 kampe
Sory Kaba – OH Leuven – 4 kampe
Luca Pfeiffer – SV Darmstadt – 9 kampe, 6 mål
Søren Reese – SønderjyskE – 4 kampe
Tobias Anker – FC Fredericia – 6 kampe
Christian Tue – FC Fredericia – 14 kampe, 2 mål
Oliver Olsen – FC Fredericia – 12 kampe, 1 mål
August Priske – PSV Eindhoven U18 – 3 kampe, 2 mål
Anthonis Martis – Marcarthur FC – Sæson ikke startet endnu