Klubben

Blik på de udlejede FCM’ere: Selvtillidsfuld Luca Pfeiffer bomber i hjemlandet

Vi har taget en snak med den tyske Torjäger, som står noteret for 13 scoringer i 16 kampe efter de første fire måneder på sit udlejeophold i SV Darmstadt i 2. Bundesligaen.

07/12/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

I juli måned blev Luca Pfeiffer udlejet til SV Darmstadt, som han tørner ud for i hele 21/22-sæsonen.

Her er den tyske angriber kommet godt fra start, hvor han har scoret 13 gange i sine første 16 optrædener for Darmstadt, der ligger nummer to i den tyske 2. Bundesliga.

– Alt går rigtigt godt, og jeg er vild med at være i Darmstadt. Der er styr på alt i klubben, og min familie er kun en halvanden times køretur væk. Samtidig går det også godt på banen, lyder det fra Luca Pfeiffer på en telefonforbindelse fra det sydvestlige Tyskland.

Den 25-årige frontløber er glad for at være tilbage i hjemlandet, hvor han er tættere på familien.

– Det var helt klart det rigtige for mig at blive lejet ud. Sidste år var svært for mig, idet jeg var langt væk fra min familie og venner, så på den måde er jeg glad for at være tilbage i Tyskland. Det er selvfølgelig meget nemmere at forstå det hele i en tysk klub, men det hjælper også på mit niveau at spille fast fra start, pointerer Luca Pfeiffer.

Tyskeren skiftede til FC Midtjylland forud for sidste sæson, hvor han kom til Danmark fra 3. Bundesliga-klubben Würzburger Kickers. Han nettede to gange i 17 kampe i sit første år i Danmark, der også var præget af corona-restriktioner, som gjorde det svært at have besøg fra familien.

God stime giver selvtillid

Darmstadt endte sidste år nummer syv i 2. Bundesligaen, men i denne sæson har de taget et skridt op og spiller med om oprykning.

Det har den målfarlige angrebsduo i Luca Pfeiffer og Phillip Tietz bidraget til med 12 scoringer hver i de første 16 kampe.

– Jeg spiller på et godt hold, og det var nemt at blive integreret i spillet. Det tog ikke lang tid at vænne mig til spillestilen, og det gik godt fra start, og det hjælper jo altid, forklarer Luca Pfeiffer, som er fuld af selvtillid:

– Det giver selvtillid at være inde i en god scoringsstime. Alt føles nemmere på banen, når man har selvtillid, og det er selvfølgelig rart at bidrage med mål.

Pfeiffer kendte en af holdkammeraterne på forhånd og er faldet godt til i den tyske klub, som sidst var i Bundesligaen i 2017.

– Jeg har spillet med en fra holdet tilbage i Würzburg, men det var rigtigt nemt at falde til. Alle tog godt imod mig, og der er en masse gode mennesker på holdet og i klubben, fortæller Pfeiffer.

Mere fysisk spillestil i Tyskland

Efter en sæson i dansk fodbold, hvor angriberen også fik tre indhop i Champions League, kan han sætte ord på forskellen mellem 3F Superliga og 2. Bundesligaen.

– Alt er større, selvom det kun er den næstbedste række. I Danmark er der tre store klubber, som får det meste af opmærksomheden, mens der i 2. Bundesligaen er mange store klubber. Hold som Schalke 04, Hamborg og Werder Bremen, føler man, hører til i den øverste liga, og det viser lidt om niveauet i 2. Bundesligaen, fortæller Luca Pfeiffer.

– Vi spiller på mange store stadions, hvor der er masser af tilskuere. Det giver stor motivation at spille foran så mange fans, og man kan virkeligt mærke, at folk går op i fodbold med liv og sjæl i hele landet, fortsætter han.

Den 196 centimeter høje angriber føler sig godt tilpas i 2. Bundesligaen, som ifølge Pfeiffer er mere fysisk.

– I Tyskland spiller man mere fysisk, hvor der i Danmark er et større fokus på det tekniske og spillet med bolden. Det passer mig godt som en stor angriber, siger Luca Pfeiffer, som også fortæller om Darmstadts spillestil:

– Jeg synes, vi har et godt mix i forhold til det fysiske og det spillemæssige. Vi kan godt spille god fodbold, men det er klart, at vi også er stærke i luften, og det bliver vi tit farlige på.

Må se hvad der sker efter sæsonen

Med den nuværende oprykningsplads i tabellen in mente er det oplagt at spørge, hvad ambitionerne er for resten af sæsonen.

– Vi er inde i en god stime og har vundet mange kampe. Vi skal bare blive ved med at være fokuserede og gøre alt for at holde os til i toppen. Indtil videre har vi spillet godt, og jeg kan ikke se, hvorfor det skulle stoppe, lyder det fra Luca Pfeiffer.

Angriberens fokus ligger på at fortsætte succesen i Darmstadt, og han har ikke spekuleret meget over fremtiden.

– Der er stadig lang tid tilbage af sæsonen, så jeg har ikke tænkt så meget over, hvad der skal ske efterfølgende. Som sagt kan jeg rigtig godt lide at være i Darmstadt, og jeg fokuserer bare på at blive ved med at gøre det godt her. Men jeg har stadig kontrakt med Midtjylland, og så må vi se til sommer, hvordan det ser ud, afslutter Luca Pfeiffer.

Tyskerens kontrakt i FC Midtjylland løber til sommeren 2024.

Overblik over udlejninger

Ti spillere fra FC Midtjylland er lejet ud i denne sæson, og dem følger vi i løbet af sæsonen i denne artikelserie.

Luca Pfeiffer – SV Darmstadt – 16 kampe, 13 mål
Oliver Olsen – FC Fredericia – 19 kampe, 1 mål
Tobias Anker – FC Fredericia – 11 kampe, 1 mål
Christian Tue – FC Fredericia – 19 kampe, 2 mål
Nicolas Madsen – SC Heerenveen – 12 kampe
Victor Torp – KV Kortrijk – 6 kampe
Sory Kaba – OH Leuven – 13 kampe, 5 mål
Søren Reese – SønderjyskE – 10 kampe
August Priske – PSV Eindhoven U18 – 9 kampe, 4 mål
Antonis Martis – Marcarthur FC