Førsteholdet

Bo Henriksen godkender præstationen

Cheftræneren er dog ærgerlig over, at det spillemæssige overtag ikke blev vekslet til en sejr torsdag aften mod Ludogorets. Han ser også frem til søndagens topbrag i Parken.

17/09/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

I aftes spillede FC Midtjylland 1-1 med Ludogorets i den første runde i Europa League-gruppespillet. Med mere skarphed kunne midtjyderne sagtens have snuppet en sejr, men pointtabet bekymrer ikke Bo Henriksen alt for meget, og han fokuserer i stedet på præstationen.

– Hvis vi havde været heldige at få et kryds, havde jeg måske været frustreret og bekymret her bagefter. Men det er jo slet ikke tilfældet. Det er tydeligt for enhver, at vi gør det rigtigt fint. Vi har et fantastisk udtryk og burde også vinde kampen, påpeger Bo Henriksen på pressemødet efter kampen.

Cheftræneren er især tilfreds med defensiven, som lukkede Ludogorets ned gennem hele opgøret.

– Rent forsvarsmæssigt spiller vi en fuldstændig genial kamp på alle parametre. Vores pres sidder i skabet. De har ikke ret meget med bolden, og vi får lukket deres to kanter ret tidligt ned. Det er deres to bedste spillere, og det gør, at de ikke får noget offensivt. I sidste ende er den defensive plan til UG, lyder det fra Henriksen.

Bulgarerne fik alligevel udlignet efter en halv times spil, da et afrettet langskud noget tilfældigt endte hos en fri modstander, som bragte balance i regnskabet.

Inden da havde Gustav Isaksen bragt FCM foran efter bare to minutter.

Skulle have haft mere ud af offensiven

Det spillemæssige overtag kom til syne i statistikkerne, hvor FC Midtjylland blandt andet ‘vandt’ 2,19 – 0,44 målt på Expected Goals og 13-2 i hjørnespark. Det skulle FCM have fået mere ud af.

– Hvis du har 13 hjørnespark, så skal du blive farligere. Vi har en kæmpechance ved Juninho, men vi skal blive farligere. Vi har bolden nogle gange i de her assistzoner, vi gerne vil ind i, og der må vi erkende, at vi mangler nogle løb, vurderer Bo Henriksen, som opsummerer:

– Men over-all er vi meget tilfredse med den indsats, vi så. De to ting, vi savner lidt på, er dødboldene og et par chancer mere i åbent spil. Med det, vi skaber, er det en kamp, vi vinder ni ud af ti gange.

Isaksen: – Det er en blandet følelse

Topbrag venter på søndag

Der er ikke meget tid til at dvæle ved skuffelsen over at måtte nøjes med et enkelt point mod Ludogorets. Allerede søndag er der nemlig en ny vigtig opgave for Bo Henriksens mandskab, som møder FCK i Parken i en direkte duel om førstepladsen.

– Alle hyper jo FCK op og kalder dem det bedste hold. Alle snakker om, hvor dygtige de er, og det har de også været. Det skal vi også have respekt for, siger Bo Henriksen adspurgt til sit syn på søndagens modstander.

Det er første gang, at Bo Henriksen står overfor FCK som FC Midtjylland-træner, og det ser han frem til.

– Jeg glæder mig bare til at komme ind i Parken og spille en fodboldkamp. Vi har en god statistik mod dem i de foregående kampe, uden jeg kender den 100 procent. Overordnet tror jeg dog, at det ser meget godt ud, siger Henriksen.

Det har den gode Bo Henriksen helt ret i. Således har FC Midtjylland vundet 12 ud af de seneste 17 kampe mod F.C. København, når man inkluderer to pokalkampe i regnestykket.

Topbraget løber af stablen kl. 18.00 på søndag i Parken.