Førsteholdet

Bo Henriksen og Erik Sviatchenko før Braga

Vores cheftræner og anfører giver deres forventninger til torsdagens Europa League-kamp på MCH Arena. Det er en must win-kamp, lyder det blandt andet.

24/11/21
Jens Risom
Foto: Nikolaj Kramer

FC Midtjylland har fortsat alt at spille for i Europa League. Efter sejren over Røde Stjerne i Beograd for tre uger siden er gruppe F åbnet op, hvor midtjyderne nu har to point op til top 2 forud for de to resterende kampe.

I morgen torsdag venter den næstsidste kamp i gruppespillet, når Braga gæster MCH Arena. I den anledning stillede cheftræner Bo Henriksen og anfører Erik Sviatchenko op på det traditionelle pressemøde dagen før kamp.

– Der er ingen tvivl om, at vores succeskriterie – og det vil være en kæmpesucces – er at skulle spille Europa League på den anden side af nytår også. Det er vores drøm og håb, og det er det, vi spiller for. Det er det, vi har fokus på nu, og så må vi evaluere bagefter, om vores resultater har været godkendte, lyder det fra Bo Henriksen om succeskriteriet for gruppespillet.

Erik Sviatchenko supplerer og lægger ikke skjul på, at en sejr er altafgørende.

– Vi kan give os selv en god fordel ved at vinde i morgen. Så kan det pludselig se rigtigt fornuftigt ud i forhold til at gå videre fra gruppespillet, og så må vi se, hvordan de andre resultater udvikler sig inden den sidste kamp i Bulgarien, siger Erik Sviatchenko.

De to første hjemmekampe i Europa League har resulteret i 1-1 mod både Ludogorets og Røde Stjerne. Der var i begge opgør mulighed for at tage en sejr, hvor FCM var en smule uheldige.

– Det er en must win-kamp i morgen, så det er selvfølgelig en kamp, hvor vi rigtigt gerne vil ramme vores topniveau. I de to første hjemmekampe i Europa League har vi været rigtigt stærke, men ikke helt fået de point, vi håbede på, erkender Sviatchenko og fortsætter:

– Præstationerne (i Europa, red.) har været gode, så hvis vi kan sætte en toppræstation sammen, synes jeg, at vi har gode muligheder.

Frygter ikke Braga

I det omvendte opgør mod Braga vandt portugiserne 3-1 efter en tidlig midtjysk føring. Det får dog ikke FCM-anføreren til at være mindre optimistisk, og han ser frem til at revanchere nederlaget mod Brøndby i søndags.

– Braga er et godt spillende tophold, men vi havde også en masse fine momenter i kampen i Portugal, selvom vi endte med at tabe 3-1. Jeg er ikke bange på nogen måder. Tværtimod glæder jeg mig bare til at komme ud og spille fodbold igen efter weekendens nederlag, fortæller Erik Sviatchenko.

– Vi kan tage flere ting med fra udekampen. Det mod, vi havde på mange parametre – både med bolden og på vores dybe løb – især. Der var vi skarpe og investerede en masse meter og kræfter i at blive farlige. Kan vi gøre det på hjemmebane, får de svært ved at dæmme op for det. Og så skal den monsterdefensiv, vi har haft i lang tid, også skinne, uddyber kaptajnen.

Bo Henriksen blev på pressemødet spurgt ind til sine taktiske overvejelser. Naturligt nok ville han ikke afsløre, om formationen bliver 3-4-3 eller 3-5-2, som har været de to foretrukne spilsystemer i sæsonen, men til gengæld bliver der ikke lagt fingre imellem, når det kommer til tilgangen til kampen.

– Det vigtigste for os er, at vi skal gå højt på dem og stresse dem med vores pres. Vi vil gerne gøre det til en åben kamp til at starte med, og så kan det godt være, at vi lukker det lidt ned igen. Det kan også være, vi skal åbne kampen op igen. Det kommer lidt an på resultatet, lyder forventningen fra Bo Henriksen, som afslutter:

– Det er altafgørende for os, at vi præsterer godt i morgen, og det har vi stor tiltro til kan lade sig gøre.

Hvis du vil støtte holdet til sejr i den vigtige kamp, er der fortsat mulighed for at sikre din plads på MCH Arena.

Se program og køb billet

Følg FC Midtjylland – SC Braga

Der er kampstart kl. 18.45 på MCH Arena torsdag aften. Hvis du ikke skal på stadion, kan kampen ses direkte på TV2 Sport X og TV2 Play eller følges i tekst og billeder via FC Midtjyllands Twitter.