Førsteholdet

Bo Henriksen: Vores bedste halvleg i det her efterår

En stolt cheftræner og en glad Gustav Isaksen sætter ord på den dramatiske sejr over Braga.

26/11/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

Torsdag vandt FC Midtjylland en ekstremt vigtig kamp, der sender holdet tæt på avancement i Europa League. Braga blev besejret med 3-2 efter to vidt forskellige halvlege.

– Det startede som den fodboldkamp, vi forventede. Det var meget lukket i første halvleg, og det var det, vi havde regnet med og et eller andet sted også håbet på. De pressede os hårdt, vi pressede dem hårdt, og det blev sådan en andenboldskamp, siger Bo Henriksen med henvisning til de første 45 minutter.

– I anden halvleg var vi klart det bedste hold. Vi begyndte at spille noget rigtigt flot fodbold og fik sat dem under pres. Vi skulle have lukket kampen, inden de udlignede med et flot mål. Det er det, man er oppe mod i Europa. Det er nogle spillere, der kan noget ekstraordinært, fortsætter FCM-træneren, der opsummerer:

– Heldigvis og retfærdigvis så vandt vi en fed fodboldkamp, hvor vi spillede vores måske bedste halvleg i det her efterår.

Afgørelsen faldt i overtiden, da Victor Lind tilkæmpede sig et straffespark, som Evander omsatte knusende køligt.

– For første gang i det her gruppespil fik vi en lille smule medgang. Vi var det bedste hold i dag. Jeg er megastolt af den måde, vi spillede fodbold på. Jeg er megastolt af gutterne. De kom med en masse power, roser Bo Henriksen.

I gruppespillets sidste kamp skal FCM møde Ludogorets på udebane. Med en sejr dernede er holdet klar til Europa League på den anden side af nytår. Tredjepladsen, som FCM som minimum er sikret, vil sende holdet i Conference League.

– Nu skal vi ned og gøre det færdigt i Ludogorets. Vi har ikke vundet noget endnu, pointerer Bo Henriksen.

Kampen i Bulgarien spilles torsdag den 9. december.

Highlights: FCM v Braga

Isaksen: Vi turde mere i anden halvleg

Gustav Isaksen scorede sit andet mål på hovedstød i efterårets gruppespil, da han bragte FCM foran 2-1 kort efter pausen efter et hovedstødsindlæg fra Joel Andersson.

– Joel har jo fået at vide mange gange, at han skal komme længere frem, og så skal der jo være nogle inde i boksen. Og det var der, smiler Gustav Isaksen på pressemødet efter kampen.

20 minutter senere havde den unge offensivspiller en gylden chance for at lukke kampen, da han afdriblede et halvt forsvar og derefter målmanden. Isaksens afslutning ramte dog overliggeren.

– Den ville jeg nok gerne have scoret på. Jeg gør egentligt meget af det rigtige, men den skulle have været sparket ind. Det har heldigvis ingen betydning nu, lyder det fra Gustav Isaksen.

Efter en chancefattig første halvleg blev der for alvor åbnet op for sluserne i de sidste 45 minutter, hvor FC Midtjylland angreb gang på gang.

– Vi snakkede om i pausen, at vi skulle være mere modige. Vi skulle længere ned og tage fat i bolden i stedet for at bruge alle vores kræfter på at presse dem. Vi brugte rigtig meget energi på at løbe rundt i første halvleg. Det virkede også, fordi de skabte ikke rigtigt noget, pointerer Isaksen, som afrunder:

– I anden halvleg turde vi mere på bolden, og det gav pote.

Joel Andersson: Vi kommer med det rigtige udtryk

Næste opgave for Isaksen og co. er på mandag, hvor efterårets sidste ligakamp venter. Det er i Vejle kl. 19.00.