Førsteholdet

Bozhidar Kraev tager ny tørn i Portugal

I resten af sæsonen får den portugisiske klub Famalicao glæde af Bozhidar Kraev. Den bulgarske landsholdsspiller lejes ud med øjeblikkelig virkning.

11/01/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

Efteråret har budt på 16 kampe til Bozhidar Kraev for FCM. Sådan ender sæsontotalen også.

Famalicao i Portugal lejer nemlig den 23-årige offensivspiller for resten af 20/21-sæsonen.

Ifølge sportschef Svend Graversen sker udlejningen på baggrund af den store konkurrence om spilleminutterne på holdet.

– Konkurrencen i truppen er benhård, og Kraev fortjener at spille mere. Nu kommer han til et godt miljø i den portugisiske liga, hvor han tidligere har bevist sig som en profil, fortæller sportschef Svend Graversen om udlejningen og fortsætter:

– Kraevs udvikling i de seneste år har været rigtig stor. Han er jo bulgarsk A-landsholdsspiller og et alsidigt offensivt kort. Derfor tror og håber vi selvfølgelig på, at den udvikling fortsætter.

Bozhidar Kraev skal bidrage til Famalicaos jagt på overlevelse i den portugisiske liga, som er historisk tæt. Pt. ligger hans nye klub på sidstepladsen i Primeira Liga, men det er værd at notere sig, at der blot er fire point mellem nummer 18 og 7.

I 2017 kom Bozhidar Kraev til FC Midtjylland fra hjemlandet Bulgarien og klubben Levski Sofia.

Siden er det blevet til 53 kampe og 6 scoringer i den midtjyske trøje samt en succesfuld udlejning i sidste sæson til Gil Vicente – ligeledes i Portugal. Samtidigt har Kraev opnået 22 landskampe for Bulgarien.

Nu går turen altså for en stund tilbage til Portugal. Bozhidar Kraevs lejeaftale med Famalicao gælder resten af den indeværende sæson.