Førsteholdet

Brasiliansk back tilslutter sig FCM

Ailton Ferreira Silva kommer til FCM fra Stuttgart. Venstrebacken er blevet udstyret med en kontrakt, der gælder sæsonen ud.

01/02/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Ailton Ferreira Silva eller blot Ailton er navnet på den næste brasilianer i rækken, som kommer til den midtjyske hede.

Den nytilkomne brasilianer skal kæmpe med landsmanden Paulinho om spilletiden på venstre back, hvor Ailton altså optræder.

Ailton fik sin fodboldopvækst i Fluminense i hjemlandet. Siden kom han til Europa og blev hentet til Stuttgart i 2017. Forsvarsspillerens tid i den tyske klub har budt på udlejninger til blandt andre Braga og Qarabag.

Sportschef Svend Graversen er tilfreds med den nye signing.

– Ailton er en rigtig spændende spiller og har jo senest spillet Europa League i Qarabag. Det er et etableret navn, vi har hentet ind på en korttidskontrakt. Det er en god mulighed for at se hinanden an, fortæller Svend Graversen, der peger på en række kvaliteter hos Ailton:

– Han har nogle åbenlyse spidskompetencer i det offensive spil med sine indlæg og hovedstød på standarder. Der er ingen tvivl om, at han kommer med en god pakke, som vi glæder os til at se blive foldet ud.

Ailton skaber dermed ekstra bredde på forsvarspositionen til venstre, efter Nikolas Dyhr blev udlejet til AC Horsens.

– Vi har valgt at prioritere, at Dyhr får maksimal spilletid i Horsens med hans udlejning. Det er afgørende for hans udvikling, og i den forbindelse har det været vigtigt for os at finde opbakning på venstre back. Der venter et kompakt forår, hvor det er essentielt at have en bred trup, forklarer Svend Graversen.

Vi skal vinde titler

– Klubben er i gang med et stort og spændende projekt både nationalt og i Europa, og det glæder jeg mig til at blive en del af. Vi skal vinde titler. Det er det vigtigste for mig, klubben og fansene, fortæller Ailton.

Den brasilianske venstreback beskriver sig selv som en offensiv og hårdt kæmpende spiller.

– Jeg er hurtig og kommer ofte med frem i spillet på den sidste tredjedel. Jeg giver alt på banen og kæmper i holdets tjeneste.

Ailton tilslutter sig truppen, når han har overstået de obligatoriske COVID-19-tests. I Danmark får han selskab af sin kone og nyfødte søn, som kom til verden for bare 12 dage siden, når det er muligt.

Velkommen til FC Midtjylland, Ailton.