Førsteholdet

Brian Priske gør status på truppen

Forud for det tætpakkede efterårsprogram er cheftræner Brian Priske tilfreds med det mandskab, han har til rådighed.

18/10/20
Jens Risom
Foto: Getty Images

Et historisk langt transfervindue sluttede for to uger siden, og efter landskampspausen har FC Midtjylland taget hul på en periode med 8 kampe på blot 25 dage.

I den anledning er det oplagt at kigge på den midtjyske trup, hvor der bliver brug for mange spillere for at levere resultater i både 3F Superligaen, Champions League og Sydbank Pokalen.

Cheftræner Brian Priske er glad for, at holdets profiler fortsat er at finde på heden efter transfervinduets lukning.

– Det er en stærk trup, og jeg er mest af tilfreds med, at vi har kunne holde på alle mand og holde sammen på den stamme, som skaffet os succes i det sidste lange stykke tid, fortæller Brian Priske med henvisning til sommerens mesterskab og efterfølgende kvalifikation til Champions League.

Status på Daniel Høegh og Luca Pfeiffer

Mod slutningen af transfervinduet kom der en ny angriber og en ny midterforsvarer til FC Midtjylland. Her var det kommende kampprogram i baghovedet, hvor det er er vigtigt at have en bred og stærk trup.

– Vi har fået suppleret truppen med Daniel og Luca, som jeg ved kommer til at spille en rolle for os i løbet af den næste lange periode med tanke på de mange kampe. Det er klart, at de lige nu skal finde deres ben at stå på, pointerer cheftræneren.

Luca Pfeiffer er en høj angriber, som er kommet til fra Würzburger Kickers i Tyskland. Indledningsvist gælder det om at klargøre ham til den intense spillestil rent fysisk.

– Det er første omgang for Luca i et nyt land og i en ny klub. Den nye kultur og nye spillestil kræver tilvænning i forhold til den power og intensitet, vi gerne vil spille med. Omvendt så ved vi også, at han er voldsomt farlig inde i boksen og giftig på afslutninger, så vi glæder os til at se ham i allerskarpeste forfatning, og jeg er sikker på, at det bare er et spørgsmål om tid, lyder det fra Brian Priske.

Også defensivens bredde blev styrket på vinduets sidste dag, da Daniel Høegh blev hentet til FC Midtjylland efter dem i år i henholdsvis Schweiz og Holland.

– Daniel er vendt tilbage til Danmark efter en del år i udlandet. Han har ikke spillet så meget i slutningen af opholdet, men har trænet godt i Holland. Han har også set rigtig fin ud til træning hos os, men han mangler som sagt lidt kamptræning, så det skal bygges på stille og roligt, forklarer Brian Priske.

Netop at komme nærmere kampformen bliver muligt for de to, når Reserveligaen starter op mandag. Det forventes, at Luca Pfeiffer og Daniel Høegh er i spil til kampen mod AGF’s reserver i morgen.

Udover førsteholdets tætte kampprogram venter der fire kampe i Reserveligaen resten af efteråret, så der bliver rig mulighed for at pudse kampformen af.

FC Midtjylland går en vanvittig spændende tid i møde med masser af kampe på såvel den hjemlige som den internationale scene. Der bliver brug for alle spillere, og som FCM-tilhænger er det bare med at glæde sig til den kommende tid, hvor man kan nyde to kampe i ugen.