Kampprogram

Brian Priske om 4.400 tilskuere: Det bliver fedt

FCM-træneren håber på, at 12. manden igen vil skabe ekstra energi på banen og løfte spillerne yderligere.

22/04/21
Frits Nielsen
Foto: Daniel Stentz

Artiklen er en del af kampprogrammet, som forud for hver hjemmekamp udgives online.

Kampprogram: FCM – FCK

– Jeg håber bare, at vores fans får brændt al deres opsparede energi ud. Vi har virkelig savnet dem. Det bliver dejligt og fantastisk at høre dem igen. Jeg har virkelig savnet det. Fodbold er jo passion, energi og begejstring, og vores publikum kan virkelig give os ekstra power, siger Brian Priske, som inderligt håber, at publikum igen vil bruge deres energi til at støtte spillerne på banen.

– Det har stor betydning for os, fastslår cheftræneren, som ser tilbage på en lang kedelig periode på diverse stadions.

– Det værste har været stilheden. Vi har selv skullet skabe energien. Det bliver fedt med en 12. mand til at hjælpe, siger Brian Priske og henviser til de forventede 4.400 tilskuere, som torsdag mod F.C. København får adgang til MCH Arena.

Og så er det næsten perfekt, at genåbningen “fejres” med en kamp mod rivalerne fra F.C. København. Et hold, som Brian Priske kender indgående efter et par år som assisterende træner i klubben. Samtidig er FC Midtjylland jo heller ikke ubekendt for F.C. Københavns træner Jess Thorup, der som bekendt vandt mesterskabet med FC Midtjylland i 2018.

– Det ændrer ikke meget. Vi har mødt Jess tre gange, siden han kom tilbage, og alle kender jo hinanden i ligaen. Det handler om spillerne på banen, så kan vi måske udefra ændre lidt undervejs med et par udskiftninger. Men det er jo spillerne på banen, der afgør det, siger Brian Priske, som fastslår, at han og FCM som udgangspunkt altid går efter at vinde.

– Vi vil jo alle vinde fodboldkampe, men undervejs kan en kamp ændre karakter, men vores tilgang er altid at vise det bedste, fastslår Brian Priske for mødet mod F.C. København.

Anføreren ude

Han må til kampen undvære to karantæneramte, midterforsvarer og anfører Erik Sviatchenko og angriberen Sory Kaba, der begge fik advarsler i mandagens 0-0-kamp i Randers.

– Fodbold er også røde og gule kort. Sådan er det. Så må andre ind og præstere. Det er jeg helt tryg ved. Det skal vi nok også løse, siger en fortrøstningsfuld Brian Priske, som dog vil vente til kort før kampstart med at afsløre, hvem der kommer ind som afløsere for de to karantæneramte.

Med syv kampe tilbage i 3F Superliga er FC Midtjylland fire point foran Brøndby og otte point foran F.C. København. Det er tal, der kunne ændre et eller andet i Brian Priskes oplæg til kampen med tanke på, at der efter kampen kun er seks kampe tilbage i Mesterskabsspillet.

– Vi skal kun have fokus på den kamp, der ligger lige for, og den går vi som udgangspunkt ind for at vinde, fastslår han.

Og lige for er altså F.C. København, og torsdag er det atter sejren, der fylder mest for Brian Priske og spillerne. Samtidig handler det i mesterskabskampen om at holde fokus.

– Vi skal hele tiden have fokus på den næste kamp. Skære følelserne væk og sørge for at gøre de rigtige ting undervejs, lyder afskedssalutten fra Brian Priske.

Følg kampen

FC Midtjylland – F.C. København sparkes i gang kl. 20.15 på MCH Arena. Hvis du ikke har billet til kampen, kan opgøret ses direkte på TV3+ og Viaplay eller følges i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

Uanset om du er på stadion eller i stuen, er matchcentret i FCM-appen og på fcm.dk en glimrende måde at få mere indsigt i kampen. Her kan der bl.a. ses xG-værdier på alle afslutninger samt Heat- og Touch Maps for samtlige spillere.

Du kan downloade FCM-appen nedenfor i enten App Store eller Google Play.

App StoreGoogle Play