Førsteholdet

Brumado har gode minder fra Ludogorets: – Vi er klar til at præstere

Junior Brumado ser frem til at tage hul på et nyt europæisk eventyr, og den brasilianske angriber er opsat på at hjælpe holdet til succes.

16/09/21
Jens Risom
Foto: FC Midtjylland

For bare 13 måneder siden satte Junior Brumado et vigtigt mål i kassen, da han sikrede en 1-0-sejr mod Ludogorets og sendte FC Midtjylland videre mod klubbens første Champions League-deltagelse.

Var det det vigtigste mål i din karriere?

– Ja, det vil jeg mene. Det var i Champions League-kvalifikationen mod et godt hold, og det sendte os ud på en vild rejse, erindrer Junior Brumado.

Vejen syntes på dette tidspunkt banet for brasilianerens gennembrud på heden, men en drilsk rygskade spolerede de næste seks måneder for angriberen, som derfor gik glip af den omtalte vilde rejse og måtte overvære FCM’s Champions League-eventyr fra tribunen og TV-skærmen.

– Selvfølgelig ville jeg gerne have spillet Champions League sidste år, og det var en stor skuffelse at misse det grundet en skade. Men jeg er ikke typen, som ser tilbage med ærgrelse. Jeg fokuserer på nuet og fremtiden, og nu gælder det Europa League, som jeg glæder mig til, lyder det opportunistisk fra den 22-årige angriber.

Nu er opgaven for FCM og Brumado endnu engang Ludogorets, som er en af de tre modstandere i gruppe F i Europa League.

Vil betale tilliden tilbage

Denne gang er der ingen skade til at forhindre Junior Brumado i at vise sig frem på den europæiske scene, og det er noget, han har drømt om siden han forlod hjemlandet for to og et halvt år siden.

– I Brasilien taler man altid meget om Champions League og Europa League. Det er de største turneringer, og alle følger med i dem. Det er fedt at stå her, og jeg er glad og taknemmelig for at have muligheden for at spille europæisk fodbold her i Midtjylland, smiler Junior Brumado.

Den 190 centimeter høje frontløber har lavet to mål i den indeværende sæson, og senest stod han for en fornem assist til Gustav Isaksen mod FC Nordsjælland. Nu satser han på europæisk succes.

– Jeg håber, at jeg kan betale tilliden tilbage ved at spille godt og hjælpe holdet, men i sidste ende handler det om holdets succes, lyder det fra den evigt ydmyge og smilende Brumado.

– Europa League er en stor turnering med mange dygtige hold, så det bliver sjovt. Vi skal være klar til at præstere, og så er det perfekt, at vi har fansene med til at støtte os denne gang. Jeg håber, der kommer mange på stadion og skaber god stemning, siger Brumado med henvisning til sidste års tomme tribuner.

Denne gang er der heldigvis ingen stadionrestriktioner, når FC Midtjylland i aften indleder gruppespillet i Europa League mod Ludogorets. Brumado satser på en god start.

– Vi har en god gruppe med godt fællesskab i truppen og et godt fodboldhold, så selvfølgelig tror jeg på, at vi kan få succes. Det er nu, vi skal vise, hvad vi er lavet af, og det starter forhåbentligt med en sejr mod Ludogorets, afslutter Junior Brumado.

Paulinho: Vi skal have tre point

Følg FC Midtjylland – PFC Ludogorets

Europa League-kampen fløjtes i gang kl. 18.45, og du kan fortsat sikre dig din plads til kampen. Er du ikke på stadion, kan opgøret ses direkte på TV2 Sport X og TV2 Play eller følges i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

3F Superliga
søndag 5/5 kl. 18:00
FC Midtjylland FCM
Brøndby IF BIF
MCH Arena
Se kampinfo