Førsteholdet

Carles Cuadrat og Niels Lodberg fuldender trænerteamet

FC Midtjyllands trænerteam er igen komplet efter salgene af Henrik Jensen og Michael Silberbauer. Nye assistenttrænere på førsteholdet bliver den 54-årige catalaner, Carles Cuadrat, og 42-årige Niels Lodberg.

03/01/23
Christian Rothausen
Foto: FC Midtjylland

De to assistenttrænere Henrik Jensen og Michael Silberbauer forlod i slut december det midtjyske, da de blev ansat som cheftrænere i henholdsvis Kalmar FF og FC Utrecht.

Siden da er der blevet arbejdet målrettet på at finde de rigtige kandidater til at fuldende trænerteamet omkring Albert Capellas.

54-årige Carles Cuadrat og 42-årige Niels Lodberg er i den forbindelse blevet ansat som nye assistenttrænere.

– Vi har sammen med Albert haft en konstruktiv og gennemarbejdet dialog om, hvilke kompetencer det er, vi søger i vores trænerteam, siger sportschef Svend Graversen og fortsætter:

– Siden salgene af Henrik Jensen og Michael Silberbauer har vi arbejdet intenst på at finde den rigtige konstellation omkring holdet. Vi er meget tilfredse med, at det på succesfuld vis er lykkedes os hurtigt at finde to dygtige assistenttrænere.

– Det er glædeligt, at vi har kunne sælge to talentfulde trænere til cheftrænerjobs rundt i Europa, samtidig med at vi er lykkedes med at finde to yderst kompetente erstatninger i form af Carles Cuadrat og Niels Lodberg.

Dygtigt og kompetent trænerteam

Catalanske Carles Cuadrat har en fælles fortid med Albert Capellas, da førstnævnte var spiller og anfører for spanske Gavá i starten af 1990’erne, mens FCM-cheftræneren var assistent. Carles Cuadrats trænergerning har budt på ophold i blandt andre FC Barcelona, Galatasaray, Indien og Grækenland som både assistent, cheftræner og i andre roller.

– Carles Cuadrat er blevet anbefalet af Albert. Han er en kompetent træner, som både har vist sine evner som assistenttræner og cheftræner mange forskellige steder i verden. Vi har haft nogle gode snakke med Carles, og vi er overbeviste om, at han bliver en succesfuld tilføjelse til vores i forvejen dygtige stab.

Den anden nye assistenttræner, Niels Lodberg, er en gammel kending i dansk fodbold. Først som spiller, hvor den 42-årige vestjyde gjorde sig bemærket for sine fighteregenskaber i Lyngby BK, FC Nordsjælland, AC Horsens og SønderjyskE. CV’et tæller hele 298 Superligakampe. Hernæst som assistenttræner hos AC Horsens og SønderjyskE.

– Niels Lodberg har en stor ærgerrighed for trænerfaget, og han har vist sig som en kompetent og dygtig assistenttræner i både AC Horsens og SønderjyskE. Han har fået gode anbefalinger med på vejen fra alle dem, vi har snakket med, og det er blevet bekræftet i de samtaler, vi har haft. Han kommer med noget andet, end det resterende af trænerstaben besidder, og på den måde passer han perfekt ind, siger Svend Graversen.

Carles Cuadrat og Niels Lodberg har begge haft deres første arbejdsdag og er med i morgen, når spillertruppen træner sammen i Ikast.