Førsteholdet

– Champions League er målet

Edward Chilufya glæder sig over skiftet til FC Midtjylland, hvor det store mål er at spille på den største scene. Læs interviewet med vores nye profil i nummer 18 her.

30/01/22
Mads Jakobsen
Foto: Daniel Stentz

FC Midtjylland har føjet et nyt kort til offensiven i form af 22-årige Edward Chilufya. Svend Graversen kalder den zambiske landsholdsspiller for en markant transfer og en spiller, der rummer et stort potentiale. Læs sportschefens reaktion på tilgangen via linket nedenfor.

FCM køber Edward Chilufya

“Chili”, som Edward Chilufya kaldes, fik sin fodboldopdragelse på Mpande Academy i hjemlandet. Herfra blev han en profil på det zambiske U20-landshold, der vandt det afrikanske mesterskab på hjemmebane i 2017. Præstationerne i nationaldragten banede vejen til Djurgården IF, hvortil han blev hentet i vinteren 2018.

Siden da er det blevet til 73 optrædener for klubben fra Stockholm, hvor “Chili” har bidraget med 17 mål og ni oplæg.

Fansene kan forvente meget

Nu venter næste skridt i karrieren, og den lynhurtige afrikaner glæder sig til at tørne ud for FC Midtjylland.

– Først vil jeg gerne takke for den varme velkomst, lyder det ydmygt fra den zambiske landsholdsspiller, inden han sætter ord på skiftet.

– Jeg har valgt dette skridt i min karriere, fordi jeg tror, det er det rette for mig nu. Vi har haft mange samtaler, og jeg føler, at Midtjylland kan hjælpe mig til at blive den bedst mulige spiller.

Adspurgt til sine kvaliteter dukker ydmygheden nok en gang op.

– Fansene kan forvente meget af mig. Jeg gør altid mit bedste for at hjælpe holdet og vinde titler. Jeg vil helst ikke tale for meget om mig selv. Jeg vil vise det på banen, men skal jeg fremhæve nogle kvaliteter, så er det min fart og mit arbejde for holdet.

Champions League er målet

På CV’et har Chilufya en pokaltitel og et svensk mesterskab vundet i henholdsvis 2018 og 2019. Flere trofæer står højt på den personlige ønskeseddel, og der er ligeledes et defineret mål for fremtiden.

– Midtjylland har været i Champions League, og det skal vi igen. Vi skal måle vores succes i trofæer og europæisk fodbold. Det er min ambition at spille på den største scene, lyder det stålsat.

Chilufya og Djurgården IF sluttede Allsvenskan-sæsonen 2021 med bronzemedaljer i december. Efter en kort ferie var han tilbage på træningsbanen i midten af januar, og nu venter så det hårde arbejde.

– Jeg føler mig i god fysisk forfatning, men det er et stykke tid siden, jeg har været i kamp, så jeg vil arbejde ekstra hårdt for at få de nødvendige minutter i benene og sikre, at jeg er fit sammen med resten af holdet, når de gældende kampe kommer. Jeg skal nok gøre mit, forsikrer 22-årige “Chili”.

Køb din trøje i Ulveshoppen

Ulveshoppen giver gratis CHILUFYA-tryk på alle trøjer, hvis du handler inden kl. 23.59 i dag. Find din trøje og en masse andet FC Midtjylland-merchandise via linket herunder.

Shop FCM-gear i Ulveshoppen