Førsteholdet

Chefen glæder sig til at komme i gang

Vi fangede cheftræner Brian Priske til en snak om opstarten og årets første træningskamp, som venter i morgen mod AGF.

18/01/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Efterårssæsonen sluttede først tre dage før juleaften, hvor spillerne og staben kunne gå på en velfortjent vinterferie.

Den ferie sluttede for en uge siden og blev brugt til at lade batterierne op.

– Det har været en fin pause. Tre uger er trods alt god tid til at få trukket stikket og slappet af. Der har også været tid til at reflektere lidt over et intenst efterår, og så er vi klar igen, lyder det fra cheftræner Brian Priske.

Opstarten i det nye år er kortere end normalt, og det er heller ikke muligt at rejse på træningslejr. Det er dog ingen undskyldning for ikke at stå skarpt, når 3F Superligaen genoptages 4. februar.

– Det tænker vi ikke på. Vi har haft en god første uge med mange gode træningspas, og nu når vi kommer i gang med træningskampene, nærmer vi os stille og roligt topformen. Opgaven er at være helt klar, når ligaen går i gang igen, og det er vores eneste fokus, pointerer Brian Priske.

Første træningskamp står for døren

Tirsdag venter opstartens første ud af i alt fire træningskampe, hvor formen kan finpudses.

Den første modstander er AGF. Kampen spilles på kunstgræs på Fredensvang i Aarhus, og cheftræneren er ikke i tvivl om, hvad den skal bruges til.

– Det handler om at få en masse meter i benene til spillerne, og derfor sender vi også mange spillere i aktion. Det bliver godt at se drengene i kamp efter en god træningsuge, siger Brian Priske.

Det nye år er ikke umiddelbart lig med store ændringer, når det kommer til spillet på banen for FC Midtjylland. I stedet handler det om at finde tilbage til det, som i 2020 skaffede mesterskabet i sommer og Champions League-gruppespil samt 1. pladsen i ligaen i efteråret.

– Vi skal ud og ramme de dyder, der har kendetegnet os i rigtigt lang tid. Kampen skal også bruges til at finde tilbage til det udtryk, vi gerne vil komme med til alle kampe med højt pres og aggressivitet. Det kræver noget af den enkelte, og det kræver noget som enhed, hvor vi som altid skal være energiske, lyder analysen fra Brian Priske, som slår fast:

– Vi glæder os til at komme i gang.

Kampen mod AGF bliver desværre ikke livestreamet. Du kan få liveopdateringer fra opgøret, som begynder kl. 13.00, på FC Midtjyllands Twitter og læse et fyldigt sammendrag på fcm.dk efter kampen.

De sidste tre træningskampe bliver til gengæld livestreamet på FC Midtjyllands Youtube-kanal i samarbejde med Arbejdernes Landsbank.