Kampprogram

Cheftræneren vil se hårdt arbejde

Cheftræner Brian Priske håber og tror, at holdets offensive spillere er ved at finde deres rette niveau.

20/03/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Artiklen er udgivet i forbindelse med kampprogrammet forud for FCM – Vejle. Find artiklen og meget andet deri.

Kampprogram: FCM – Vejle

I februar kørte FC Midtjylland det hele over. Sådan næsten da. De tabte åbningskampen mod SønderjyskE, men leverede ellers fuldt hus i de næste fem kampe.

Det er så blevet afløst af en mindre pointhøst her i marts efter blandt andet to sjældne nederlag i træk.

– Ja, vi kæmper med den offensive del, indrømmer træner Brian Priske, som i samme åndedrag siger, at han forventer fremskridt.

Fremgang har han helt sikkert allerede fået i de to seneste kampe: 3-0 over OB i pokalen og senest 0-0 i Parken. Han er dog heller ikke bleg for at indrømme, at han ikke har været tilfreds med det, han har set fra sidelinjen.

– Men det handler om at se bort fra øjebliksbilledet. Vi skal først og fremmest arbejde hårdt, så vil tingene også lykkedes, og jeg har set tydelige fremskridt, lyder det fra Priske.

Mister mere mod bundholdene

Et lidt besynderligt faktum for FC Midtjylland er, at de faktisk har tabt syv point mod Lyngby og Horsens, mens de i samme tidsrum kun har mistet fire point mod topholdene AGF, Brøndby og F.C. København.

For en udenforstående FCM-fan er det vel lidt betryggende, at DM afgøres blandt topholdene, og dem har vi tilsyneladende krammet på. Spørgsmålet er, om FCM er skarpere på dagen mod de store hold? Men den konklusion køber Brian Priske ikke.

– Nej, det tror jeg ikke, og jeg har lidt svær ved at svare på det, for jeg føler, vi har en trup, der vil vinde, uanset om det er mod top eller bund, fastslår Brian Priske.

FCM’s dyder

Søndagens modstander, Vejle, ligger nummer otte og kommer til at kæmpe for overlevelse i Superligaen i sæsonens sidste 10 kampe. Men set på tabellen og kampen om førstepladsen ligner hjemmekampen søndag en “must win”-kamp for FC Midtjylland. Heri er Priske til gengæld enig.

– Det er det. Vi skal have tre point på søndag, fastslår Brian Priske, som forudser et tæt slutspil.

– Holdene kommer til at tage point fra hinanden. Det bliver tæt, lyder forudsigelsen fra Priske.

Han tror på, at basen og fundamentet er intakt fra på søndag og til de kommende 10 kampe i mesterskabsspillet.

– Defensiven, mentaliteten, arbejdsindsatsen og disciplinen skal være på plads. Det er de dyder, vi skal vinde på, og som bliver altafgørende for, at vi vinder, lyder det fra Brian Priske.

Og målene?

– Jeg har en følelse af, at de offensive spillere begynder at ramme deres normale topniveau, lyder afskedssalutten fra cheftræneren.

Bach Bak: Skal vise power og energi

Følg kampen

FC Midtjylland – Vejle fløjtes i gang kl. 17.00 søndag eftermiddag ligesom resten af rundens kampe. Du kan se opgøret direkte på TV3 Max og Viaplay eller følge det i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

I matchcentret på fcm.dk og i FCM-appen kan du se xG-værdier på samtlige afslutninger og heat- og touchmaps for alle spillere i aktion på banen, så det er en ideel ‘second screen’ under kampen. Statistikkerne bliver opdateret direkte under kampen og giver dermed en dybere indsigt i kampen.

Du kan downloade FCM-appen nedenfor i enten App Store eller Google Play.

App StoreGoogle Play