Førsteholdet

Chilensk landsholdsspiller skifter til FC Midtjylland

19-årige Darío Osorio er landet i det midtjyske. Den chilenske fløjspiller, som er et af sit lands mest lysende talenter, skriver under på en femårig aftale.

31/08/23
Christian Rothausen
Foto: Nikolaj Rønnow

En ny, spændende offensivspiller skal fremover tørne ud for FC Midtjylland.

Darío Osorio er 19 år. Med sit udgangspunkt på en af de to kantpositioner har han spillet sig til at være en profil på det chilenske Primera División-hold, Club Universidad de Chile, og han forlader nu klubben med 51 kampe, 11 mål samt tre A-landskampe på CV’et.

– Vi er utroligt glade for, at Dario har tilvalgt vores projekt her i Midtjylland. Det er ingen hemmelighed, at han har været på radaren bredt rundt i Europa, og derfor er det glædeligt, at han nu skal fortsætte sin udvikling hos os.

– Darío er et stort talent i Chile, og vi er overbeviste om, at han er klar til at tage det næste skridt i sin karriere og på sigt blive en profil i Superligaen, siger sportschef Svend Graversen og fortsætter:

– Med sine dribleevner og stærke venstreben kommer Darío til at bringe et spændende aspekt til vores offensiv. Han er en chanceskaber, der både selv kan score mål, men samtidig skabe muligheder for sine medspillere, sætte sin direkte modstander og skabe uro på den sidste tredjedel.

Det chilenske stortalent skiftede til Universidad de Chile som blot tiårig, hvor han først kom på akademiet og i de seneste år arbejdet sig til at være en profil på førsteholdet. Nu venter det første møde med europæisk fodbold.

– Der vil naturligvis være en tilvænningsperiode for Darío, men vi vil gøre vores for at integrere ham bedst muligt, så han er klar til at bidrage i den nærmeste fremtid. Vi ser frem til at arbejde med ham, siger FCM-sportschefen.

Den samlede pakke var udslagsgivende

Det chilenske stortalent har været bekendt med interessen fra en bred vifte af klubber, men valget er faldet på FCM af flere årsager.

– Jeg har fra start mærket en interesse og tillid fra klubben. Jeg ønsker at være en del af et ungt, talentfuld hold, som kæmper med om titler. Samtidig har jeg vægtet muligheden for spilletid højt, og det er den samlede pakke i Midtjylland, som har været udslagsgivende, siger den nye FCM’er.

Darío Osorio er bekendt med holdets vigtige playoffkamp i Polen torsdag aften, og han ser frem til at møde holdkammeraterne, når de vender retur til dansk grund.

– Jeg er glad for at være blevet en del af Midtjylland. Jeg har allerede set klubbens flotte træningsfaciliteter, og ser nu frem til at møde mine nye holdkammerater. Inden da ved jeg, at vi skal spille en vigtig kamp i aften, som jeg glæder mig til at følge.

Overtager 11-tallet

Selvom Darío Osorio er ung, kommer han til Danmark med store ambitioner.

– Først og fremmest skal jeg fortsætte med at udvikle mig, og så handler det om at blive en del af start 11’eren og hjælpe holdet med mine præstationer på banen, siger han og beskriver én af sine forcer således:

– Som spiller elsker jeg at have kuglen ved fødderne, og jeg forsøger altid at forudse en situation, inden jeg modtager bolden. Jeg har altid en idé med de ting, jeg gør på banen.

Darío Osorios aftale med FC Midtjylland løber frem til den 30. juni 2028. Der skal lyde et varmt velkommen til den nye FCM’er, som kommer til at bære trøjenummer 11. Allerede mandag flyver offensiv-esset retur til Sydamerika for at tørne ud for Chile i landsholdspausen.

Gratis Osorio #11-tryk indtil lørdag

Ulveshoppen.dk fejrer købet af Darío Osorio ved at udbyde gratis tryk på den chilenske landsholdsspiller indtil fredag den 1. september kl. 23.59. Bemærk, at dette kun gælder online, da den fysiske butik ikke har åbent før søndag på kampdagen.

Ulveshoppen.dk