Førsteholdet

Chilufya efter det forløsende mål: Betyder meget

Edward Chilufya scorede et flot mål, der sendte FC Midtjylland videre i Conference League på en spillemæssig skuffende aften. Hør fra den zambiske målscorer nedenfor.

03/08/23
Christian Rothausen
Foto: Nikolaj Kramer

Det holdt hårdt, men FC Midtjylland er videre til 3. kvalifikationsrunde i Conference League efter samlet 3-2 over Progrès Niederkorn.

En af aftenens positive historier var Edward Chilufya, som blev skiftet ind til den forlængede spilletid og endte med at blive afgørende for det videre avancement med en flot scoring.

– Det betyder meget at være tilbage på banen og spille så mange minutter. Det var mit første mål i de europæiske kampe, så jeg er glad, siger den 23-årige målscorer og fortsætter:

– For mig er det vigtigt at bidrage til holdet. Jeg har haft problemer med skader på det seneste, så jeg er glad for at være tilbage, og nu håber jeg, det her kan være startskuddet på, at jeg for alvor kan hjælpe holdet.

Kan du sætte lidt ord på dit mål?

– Jeg besluttede mig for at forsøge, selvom jeg var et stykke udenfor feltet. Jeg lagde alt i skuddet, fordi jeg så, at målmanden var langt ude, og han troede måske, jeg ville aflevere bolden til Cho i højresiden. Det var rart at se den gå over i det lange hjørne, lyder det fra Edward Chilufya, som sparkede 2-1-reduceringen i nettet med otte minutter tilbage af den forlængede spilletid.

Den sympatiske offensivspiller nød den efterfølgende jubel, hvor han leverede sin vanlige saltomortale, før der ventede skulderklap fra holdkammeraterne.

– Det var skønt at fejre målet. Det føles så godt at hjælpe mine holdkammerater og være en vigtig del af holdet. Det giver mig noget motivation til de kommende kampe, hvor jeg vil tage den her oplevelse med. Jeg vil give mit bedste, så vi kan opnå vores mål sammen.

Q3 mod cypriotere

Aftenens videre avancement betyder, at cypriotiske Omonoia FC venter i 3. kvalifikationsrunde til Conference League.

Første møde finder sted på torsdag den 10. august i Nicosia. Her er der kampstart kl. 20.00 lokal tid (kl. 19.00 dansk tid). Returopgøret spilles ugen efter den 17. august kl. 19.45 på MCH Arena.

Billetinfo til de to opgør følger snarest.