Vejle besøger MCH Arena
Billetsalget er startet

Førsteholdet

David Ousted tager ny tørn i FC Midtjylland

Inden David Ousted rejser til Canada med familien, fortsætter den rutinerede keeper i målmandsteamet i FCM, hvor han har skrevet under på en halv år lang kontrakt.

24/06/22
Jens Risom
Foto: Getty Images

David Ousted fortsætter karrieren i FC Midtjylland. Det var ellers planen, at han og familien skulle vende tilbage til Canada, hvor de boede fra 2013 til 2018. De sidste detaljer i den proces mangler fortsat at falde på plads.

Det har åbnet muligheden for, at helten fra pokalfinalen kan fortsætte karrieren lidt endnu. Således tager den garvede keeper en ny tørn i FCM, hvor han har sat sin signatur på en seks måneder lang aftale.

Det glæder sportschef Svend Graversen, som forklarer, at aftalen giver tryghed i målmandsteamet.

– Vi har lavet en halvårig kontrakt med David, som vi er rigtigt glade for. Aftalen giver os tryghed og ro i forhold til at finde det rette målmandssetup. Vi har stadig en forventning om, at Elias er klar til sæsonstarten, men når han har været ude af kamp i tre måneder, er det den optimale løsning fortsat at have David som en del af målmandsteamet, siger Svend Graversen og tilføjer:

– David har gennem foråret været en stærk skikkelse omkring målmandsteamet og i omklædningsrummet, hvor han har bidraget med sin store rutine. Derudover har han vist masser af kvalitet på banen, og det så vi jo senest i pokalfinalen, hvor han blev den store helt.

37-årige David Ousted fortæller, at han er glad for at kunne betale tilbage for et godt forår ved at hjælpe holdet i gang med den nye sæson, inden han og familien flytter til Canada.

– Mine planer om at tage til Canada med familien har ikke ændret sig, men de sidste ting mangler stadig at falde på plads, inden vi kan tage afsted. I den forbindelse har jeg haft en god snak med FCM, som gerne vil bruge mig til at komme godt og sikkert i gang med sæsonen, hvor der er nogle vigtige europæiske kampe, fortæller David Ousted og fortsætter:

– Det har jeg sagt ja til, og jeg vil meget gerne komme tilbage for at hjælpe både Elias, de andre unge målmænd og klubben med at komme godt fra start. Jeg har været sindssygt glad for det seneste halve år i Midtjylland, så det betyder meget for mig at kunne betale tilbage ved at hjælpe holdet og målmandsteamet i gang med den nye sæson.

Den erfarne keeper vogtede det midtjyske mål 17 gange i den forgangne forårssæson, hvor det blev til fem clean sheets og en afgørende rolle i pokalfinalen, som FCM vandt efter straffesparkskonkurrence med to redninger af Ousted.

– Jeg er klar, hvis Bo og trænerteamet har brug for mig på banen. Derudover er jeg klar til at være en god støtte til Elias og de andre keepere i teamet her i begyndelsen af sæsonen, og så må vi se, hvornår det bliver muligt at rejse til Canada. Det er stadig min og min families plan, at vi skal starte et nyt kapitel i livet derovre, lyder det fra Ousted.

David Ousted træner med holdet fra og med i dag, og hans nye kontrakt løber frem til den 31. december 2022.