Klubben

De udlejede FCM’ere: Mikkel Fischer får masser af seniorerfaring i Fredericia

19-årige Mikkel Fischer er i gang med sin første seniorsæson i NordicBet Liga hos FC Fredericia, mens han også nyder godt med spilletid på ungdomslandsholdene.

13/03/24
Filip Knudsen
Foto: Mphoto

I begyndelsen af denne sæson påbegyndte 19-årige Mikkel Fischer et nyt eventyr i sin stadig unge fodboldkarriere, da han tog på udleje i FC Fredericia, der ligger i subtoppen af den næstbedste række i Danmark, NordicBet Liga. Det er Fischers første sæson som seniorspiller.

– Det har da været et stort spring op. Jeg havde en lidt hård start, da jeg lige havde haft en lang skade, der holdt mig ude, men jeg synes, at jeg er blevet en etableret seniorspiller nu, og det gør mig glad, siger den højrebenet forsvarsspiller.

Fischer brækkede kravebenet i maj 2023, men han er vendt stærkt tilbage, og i denne sæson er det indtil videre blevet til 25 førsteholdsoptrædener for FC Fredericia.

– Jeg er glad for at have taget skridtet, for der er en tydelig forskel. Spillerne på dette niveau er selvfølgelig langt stærkere, end de var på U19-niveau, og der er også en del mere tempo i spillet, fortæller skanderborgenseren.

Med Juelsgaard som anfører

I sine 20 ligakampe i denne sæson har Mikkel Fischer spillet 11 gange i midterforsvaret, hvoraf de resterende ni har været med startposition på højre back. Kampene i midterforsvaret har primært været med Fredericias anfører og den tidligere FCM-akademist, Jesper Juelsgaard, som makker.

– Han er en klassefyr, og vi klæder hinanden godt i midterforsvaret. Han er måske ikke den hurtigste længere, så der kan jeg hjælpe ham, men han er selvfølgelig langt mere erfaren, end jeg er. Han er en stærk rollemodel, og jeg har også spurgt ham meget til råds både fodboldfagligt, men også i forhold til karriererådgivning, fortæller den unge forsvarsspiller.

Han fortæller også, at han hver dag kører med Jesper Juelsgaard til Fredericia. Den snart 20-årige forsvarsspiller bor nemlig hos sine forældre i barndomshjemmet i Skanderborg, hvorfra han kører til Horsens, inden han bliver samlet op af Jesper Juelsgaard.

Spændende forår i vente

I FC Fredericia venter der et begivenhedsrigt forår, som blandt andet byder på semifinaler i Oddset Pokalen mod Silkeborg IF.

– Jeg tænker, vi har en okay god chance for at gå videre og komme i finalen. Vi spiller godt, og det er helt sikkert noget, vi tror på. For det første ville det være helt vildt, hvis jeg skulle spille en pokalfinale i min allerførste sæson som senior, men det er jo også vildt, hvis et hold fra 1. division kommer i pokalfinalen, så det ville være kæmpe, kæmpestort, erklærer stortalentet.

De udlejede FCM’ere: Olafsson har indtaget en lederrolle i Mafra

I NordicBet Liga kan det blive svært at lave helt så spektakulære resultater, om end FC Fredericia pt. ligger på en fjerdeplads i turneringen. Foran dem ligger AaB og Sønderjyske nemlig, og der er 12 point op til oprykningspladserne.

– Klubbens mål var at komme i top-seks, men jeg går personligt efter, at vi måske kan tage en tredjeplads, og det tror jeg egentlig, at de fleste i klubben gør, pointerer Fischer.

Ambitioner om at bide sig fast

Mikkel Fischer drømmer stort, selvom han allerede har prøvet meget i sin fodboldkarriere med pokaleventyr i Fredericia, seks kampe i UEFA Youth League og 23 ungdomslandskampe for Danmark.

– For mig handler det om at udvikle sig mest muligt, og så håber jeg da på, at jeg kan vise mig frem og bide mig lidt fast på holdet, når jeg kommer tilbage til FCM til sommer.

– Jeg vil gerne prøve mig af, og så skal jeg jo gribe chancen, hvis jeg får nogle indhop, og så må vi se, om jeg kan få nogle starter også, fortæller forsvarsspilleren, der netop at blevet udtaget til det danske U20-landshold.

Næste opgave for Mikkel Fischer og FC Fredericia er en hjemmekamp mod HB Køge, mens den første pokalsemifinale spilles den 29. marts på JYSK Park i Silkeborg.

Overblik over udlejninger

Edward Chilufya – BK Häcken – 15 kampe, 6 mål
Victor Lind – Vejle Boldklub – 3 kampe
Júnior Brumado – Hansa Rostock – 18 kampe, 5 mål
Stefan Gartenmann – Aberdeen FC – 34 kampe, 2 mål
Elías Ólafsson – C.D. Mafra – 25 kampe
Pablo Ortiz – FK Pardubice – 14 kampe
Mikkel Fischer – FC Fredericia – 25 kampe
Frederik Heiselberg – AC Horsens – 17 kampe
August Priske – FC Eindhoven – 25 kampe, 3 mål
Mark Ugboh – Holstebro BK – 13 kampe
Obule Sunday Moses – Holstebro BK