Vejle besøger MCH Arena
Billetsalget er startet

Førsteholdet

Den sidste test venter: Et blik på Fredrikstad FK

Fredag kl. 17.00 dansk tid fløjtes vinterens sidste træningskamp i gang, når FC Midtjylland møder Fredrikstad FK på det tidligere EM-stadion, Estádio Algarve. Få et indblik i vores modstander her.

08/02/24
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Med under to uger til forårsåbneren i Brøndby venter der fredag den sidste testkamp i vinterens pre-season.

I Atlantic Cup står FCM overfor norske Fredrikstad FK, der i seneste sæson på sikker vis sikrede sig oprykning til Eliteserien.

Fredrikstad har i løbet af opstarten spillet fire testkampe med to sejre og to nederlag til følge. Slået er IFK Göteborg og IF Elfsborg, mens man har trukket det korteste strå mod Lillestrøm og senest Real Salt Lake.

Lang pre-season forude

Fredrikstad står i en anden situation end FCM. Her skydes sæsonen først i gang i starten af april som følge af, at den norske liga færdigspilles over ét kalenderår og afgøres via otte måneders intens fodbold.

Efter morgendagens kamp mangler der fortsat hele seks træningskampe, inden Bodø/Glimt venter i åbningskampen af Eliteserien anno 2024.

Dansk islæt

Det norske mandskab har tre danskere i truppen.

  • 19-årige offensivspiller Jeppe Kjær, udlejet fra Bodø/Glimt med en fortid i Ajax og AC Horsens.
  • 29-årige midterforsvarer Mads Nielsen, tidligere Brøndby-akademist.
  • 22-årige keeper Jonathan Fischer, som skrev under med nordmændene i det netop overståede transfervindue efter en succesfuld tid i Hobro IK.

Cheftræner

Den 48-årige færing, Mikkjal Thomassen, har været cheftræner i FFK siden januar 2023. I sin første sæson for nordmændene sikrede han tilbagevenden til landets bedste række med et pointsnit på 2,12.

Forinden da trænede Thomassen det færøske storhold, KÍ Klaksvík, i en syvårig periode. Herfra bragte han det 27-årige offensiv-es, Jóannes Bjartalid, som hurtigt er blevet en nøglespiller i sin nye klub med 11 ligamål og syv assists i fjor.

En anden færing, den tidligere F.C. København- og Randers FC-spiller, Brandur Hendriksson, er ligeledes at finde på mandskabet.

Mikkjal Thomassen har for vane at sætte sit hold op i en 3-5-2-formation med en solid defensiv struktur symboliseret ved, at holdet lukkede færrest mål ind i OBOS-ligaen (den næstbedste række, red.) i sidste sæson.

Traditionsklub med flot pokalskab

Med sin etablering i 1903 var Fredrikstad FK den første klub i Norge til udelukkende at fokusere på fodbold, mens andre fortsat delte interessen ud på blandt andet skisport og atletik.

FFK’s pokalskab bryster sig også af klubbens lange levetid. Her kan listes hele 9 mesterskaber og 11 pokaltriumfer. I 2006 vandt man den norske cup, mens vi skal helt tilbage til 1960/61-sæsonen for at finde seneste mesterskab.

De forgangne år har dog været hårde for de rød- og hvidklædte, som fra 2018-2020 fristrede en tilværelse helt nede i den tredjebedste række. Nu har man dog fået vendt skuden og er igen at finde i den norske top.