Førsteholdet

Det bemærkede vi mod Silkeborg

FC Midtjylland slog mandag aften Silkeborg med 3-0. Nedenfor kan du læse fem ting, vi særligt bemærkede i den overbevisende hjemmesejr på MCH Arena.

02/05/23
Christian Rothausen

Gustav Isaksen stod for de to første mål, mens Henrik Dalsgaard slog det afgørende søm i kisten på Silkeborg, der blev sendt tilbage til Søhøjlandet med et 3-0-nederlag.

Men udover ovenstående, hvad kan vi så hæfte os ved fra sejren på MCH Arena? Læs med nedenfor og bliv klogere på de 90 minutter, som udspillede sig mandag aften.

Tyve minutters stormløb

Kampens indledning var et stormløb mod det silkeborgensiske mål. Da stadionuret havde rundet tyve minutter, lyste der 3-0 på resultattavlen. Den hurtigste føring på MCH Arena med disse cifre siden den 22. oktober 2006, hvor FCM på imponerende vis nettede tre gange på blot 17 minutter mod OB.

Efter kampen satte Thomas Thomaberg ord på vigtigheden af at starte godt ud:

– Det er fedt at se, vi profiterer af det, når vi starter kampene, som vi ønsker. Vi har fået lagt et godt tryk fra start i stort set alle kampe, og det har givet tidlige scoringer i tre af dem, lød det fra cheftræneren.

Bliver Isaksen 3F Superliga-topscorer?

Det var af de helt store samtaleemner blandt den fremmødte presse efter slutfløjt. Gustav Isaksen åbnede mandagens dyst efter fem minutter, da han stod det rigtige sted og kunne prikke en returbold i nettet. Efter ti minutter var FCM-spydspidsen på pletten igen, da han kanonerede bolden op i venstre målhjørne.

De to scoringer betyder, at Gustav Isaksen nu er delt nr. 1 på 3F Superliga-topscorerlisten sammen med AGF’s Patrick Mortensen.

Den tidligere akademispiller skulle også forholde sig til sin scoringsstime efter opgøret:

– Det kunne være sjovt at blive topscorer, så det ville være løgn at sige, hvis det ikke betød noget, men vi skal først og fremmest blive ved med at vinde kampe, og så må topscorertitlen være andenprioritet, sagde han blandt andet under pressens spørgeseance.

Modstanderen blev holdt fra fadet

Kun én gang under Thomas Thomasberg har modstanderen genereret over 1,0 xG (Expected Goals, red.). Det skete, da AaB gæstede MCH Arena i midten af april.

Mandag aften genererede Silkeborg – ifølge statistikbanken Opta – 0,43 xG. Mod AC Horsens var tallet 0,45, mens det mod Lyngby kun lå på 0,28. I Thomasbergs comeback i Odense var tallet 0,32.

Tallene peger ind i et defensivt fundament, hvor modstanderen skal kæmpe hårdt for at skabe chancer mod FCM. Noget der indtil nu har kastet 13 point af sig i de første fem kampe af Kvalifikationsspillet.

Feltet blev pumpet med FCM’ere

I den modsatte ende var FCM opsatte på at pumpe feltet med midtjyske spillere. Det skabte masser af hektiske situationer i Silkeborg-defensiven, hvor hjemmeholdets 2-0- og 3-0-scoring faldt på baggrund af årvågenhed og skarphed på to nedfaldsbolde.

De to scoringer taler ind i FCM’s ambition om overfaldsfodbold, hvor modstanderen ikke får ro i de afgørende sekvenser af spillet.

– Vi har fået en god start og er kommet tilbage til vores DNA med en masse overfaldsfodbold og power. Vi formår at komme mere i feltet, og man kan også se på vores spil, at der er tegninger til noget godt, sagde Oliver Sørensen forud opgøret.

En udtalelse der fortsat stod ved magt efter slutfløjt.

Akademiet trak overskrifter

Undervejs i opgøret sendte FCM hele otte tidligere akademispillere på banen. Og de betrådte ikke kun grønsværen for at se på.

Særligt det første mål skabte glæde på akademigangen i Ikast, da Aral Simsir sendte Oliver Sørensen dybt. Midtbanespillerens afslutning blev afværget af SIF-målmand Nicolai Larsen, men inde i det lille felt kunne Gustav Isaksen prikke returbolden det sidste stykke over stregen.

Tre akademispillere satte altså gang i MCH Arena efter blot fem minutter.

I alt stod tidligere akademispillere for 386 minutter på banen mandag aften. Oveni dette kunne klubbens nuværende U19-hold lade sig hylde i pausen, da pokalen fra triumfen i Dallas Cup – som de ældste akademister vandt tidligere i april – blev vist frem.