Førsteholdet

– Det er en realitet, og vi må tage ansvaret på os

Erik Sviatchenko sætter ord på søndagens nederlag til Lyngby, der efterlader midtjyderne i en svær situation før 3F Superliga-grundspillets sidste runde.

12/03/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Søndagens hjemmekamp mod Lyngby blev ikke som håbet, da de blåklædte gæster efter slutfløjt kunne drage over Storebælt med alle tre point i bagagen.

Anfører Erik Sviatchenko sætter ord på skuffelsen:

– Vi starter egentlig godt, men så scorer Lyngby på deres første chance, og derefter kæmper vi med det. Vi kommer også ud til 2. halvleg med en fornuftig energi, og jeg er ærgerlig over, at vi til slut mister grebet om kampen, siger Erik Sviatchenko og fortsætter:

– Der er mange ting, som går galt. Da vi kommer på 1-1, skal vi være mere cool og afklarede. Vi skal tro på, at chancen nok skal komme, men i stedet bliver kampen alt for åben og stresset.

– Jeg ville ønske, jeg kunne forklare, hvad det er, der gør, at vi er så ustabile i vores præstationer. Når vi bliver presset, formår vi i øjeblikket ikke at slå hårdt tilbage. Det er beklageligt. Og først og fremmest irriterende for vores hold, og alle der støtter os. Nu står vi en rigtig svær situation.

Eftermiddagens nederlag betyder også, at meget skal flakse sig, hvis FC Midtjylland skal ende i top seks og sikre en plads i 3F Superligas mesterskabsslutspil.

– Vi gør alt, hvad vi kan, men vi er bare ikke gode nok for tiden. Længere er den ikke, erkender Erik Sviatchenko og fortsætter:

– Det er en realitet, og vi må tage ansvaret på os. Det er os, der har sat os i den her situation, og nu handler det om at finde den størst mulige energi, så vi lever op til vores allerbedste om en uge mod Silkeborg.

– Lige nu handler det ikke om, hvor vi ser os selv. Det her er den realitet, vi står i, og vi tager de slag, der kommer, hvis ikke vi ender i top seks. Men lige nu handler det om finde al den energi, der skal til, og så skal vi håbe på og gøre alt for, at det flasker sig.