Førsteholdet

Det europæiske efterår i tal

FC Midtjylland spillede sig torsdag videre i Europa League efter et halvår, som har budt på en række mindeværdige kampe. Nedenfor kan du læse om otte statistikker, der særligt vil blive husket tilbage på.

04/11/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Med 2-0 over Sturm Graz er FCM videre i Europa League for anden gang i klubbens historie. Avancementet til knockoutstadierne kommer via. et efterår, som har budt på syv europæiske point på hjemmebane og et på udenlandsk grund.

Gartenmann om startplads og videre avancement i Europa

Men udover ovenstående er der også en række andre statistikker at hæfte sig ved:

  1. Gruppe F endte med, at samtlige hold til slut stod noteret for nøjagtigt samme pointtotal (8). Det er første gang nogensinde, at et sådant udfald er sket i Europa League, ligesom det endnu ikke har fundet sted i Champions League eller Conference League.
  2. Torsdagens sejr betyder, at FCM i denne sæson bliver det hold, som indsamler flest europæiske koefficientpoint til dansk fodbold.
  3. Evander topper turneringens assist-liste efter endt gruppespil. Brasilianeren står noteret for fem assists i seks kampe.
  4. Præstationerne i gruppespillet sender FCM op på en aktuel 63. plads på den europæiske klubrangliste, hvor målet er at være en del af top 50 i 2025. Rangeringen dækker over de seneste fem sæsoner.
  5. Syv spillere skolet fra det midtjyske akademi tog del i torsdagens definerende 2-0-sejr over Sturm Graz.
  6. 5-1-hjemmesejren over Lazio går ind på en delt andenplads over største europæiske sejre nogensinde på MCH Arena.
  7. De 12 mål, FCM scorede i dette års gruppespil, er det højeste for klubben all time i et europæisk gruppespil.
  8. FCM er nu ubesejrede i de seneste otte hjemmekampe i en europæisk hovedturnering. Sidst, midtjyderne led et nederlag på MCH Arena, var mod Ajax i november 2020 i Champions League-gruppespillet.

Kilder: UEFA Ranglister & Koefficientpoint (Twitter-bruger), UEFA.com, superstats.dk.