Kampprogram

Det høje pres bliver afgørende

Dagens fodboldekspert i kampprogrammet, Allan Kuhn, forudser en vild fodboldkamp, som kommer til at handle om at vinde presset på modstanderen.

18/04/22
Frits Nielsen
Foto: Getty Images

Hvad bliver afgørende for dagens kamp mellem FC Midtjylland og AaB? Dagens fodboldekspert, Allan Kuhn, som arbejder for TV3Sport, er ikke i tvivl.

– Det gør det hold, der lykkedes med presset. For begge hold er det vejen til succes, fastslår Allan Kuhn.

Han var selv på stadion for at kommentere, da FC Midtjylland og AaB indledte Mesterskabsspillet. I Aalborg pressede AaB førerholdet F.C. København vildt over hele banen i første halvleg og havde fortjent en bedre skæbne end 0-0 ved pausen.

Til gengæld kunne nordjyderne ikke praktisere det samme pres i 2. halvleg, og gæsterne fra F.C. København overtog kommandoen de sidste 45 minutter og vandt tilmed kampen på et mål ti minutter før tid.

– Hos FC Midtjylland var det modsat mod Silkeborg. Det høje pres lykkedes ikke. Silkeborg fik tid til deres pasningsspil, men så slog FC Midtjylland til gængæld til i 2. halvleg. Der så vi, hvordan FC Midtjylland skal spille, når de er bedst. Der var aggressivitet over hele linjen. Der var gejst og power i spillet og indsatsen. De fleste modstandere vil have svært ved at spille sig ud af det taktiske høje pres, som FCM praktiserer, og det lykkedes for dem den dag mod Silkeborg, siger Allan Kuhn.

FC Midtjylland fik da også omsat presset og vandt som bekendt 3-2, efter de var bagud 0-1 ved pausen.

– De er gode, når de får fart i spillet, og rigtig farlige, når de får spillet bolde i dybden, lyder det fra Allan Kuhn.

Hurtigt aftryk i AaB

Dagens ekspert, Allan Kuhn, har tidligere været FCM-træner. Det var i 2009-2011, og i den tid havde Kuhn blandt andet den nye AaB-træner Lars Friis som én af assistenterne omkring førsteholdet, hvor Friis stod for analysearbejdet.

Lars Friis selv har været FCM-træner fra 1999 til 2015. I mange år som ungdomstræner, men altså også som assisterende træner på førsteholdet, og nu står han altså i dag på sidelinjen, hvor han skal forsøge at føre AaB til succes.

Lars Friis satte ifølge Allan Kuhn allerede sit aftryk på AaB-spillet i sine to første kampe på sidelinjen.

– AaB vandt jo de to første kampe under Lars Friis, og når spillerne kan se, at Friis’ stil fungerer under træning og allerede i de første kampe, så gør det arbejdet lettere for en træner. Jeg er sikker på, at AaB også mod FCM på MCH Arena vil forsøge at presse FCM højt oppe på banen, lyder forudsigelsen fra Allan Kuhn.

FCM-løb i dybden

Allan Kuhn er dog også sikker på, at FCM-træner Bo Henriksen har samme gameplan til dagens kamp på MCH Arena.

– Det høje pres bliver nøglen til succes. Og det gælder for begge hold. FCM har mange gode angribere. Det er internationale spillere, og det bliver spændende at se, om AaB’s forsvar kan stå imod det pres, den fart og de sikkert mange løb i dybden, FCM vil praktisere mod AaB’s forsvarskæde, siger Allan Kuhn.