Førsteholdet

Dion Cools udlejes til belgisk fodbold

Den 25-årige forsvarsspiller skifter til Zulte Waregem på en lejeaftale gældende for resten af sæsonen.

04/01/22
Jens Risom
Foto: Getty Images

For godt to år siden kom Dion Cools til FC Midtjylland fra Club Brügge. Siden er det blevet til et dansk mesterskab og to europæiske gruppespil, hvor højrebacken står noteret for 53 kampe og en enkelt scoring i FCM-trøjen i den periode.

Nu vender Dion Cools for en stund tilbage til Jupiler Pro League i Belgien, idet han udlejes til SV Zulte Waregem i resten af den indeværende sæson.

– Vi har været rigtigt glade for Dions indtog i FC Midtjylland, men han har søgt efter noget mere spilletid, og det har han nu fået en god mulighed for i Belgien. Det vil vi ikke stå i vejen for, siger sportschef Svend Graversen og fortsætter:

– Vi har i samarbejde med Dion og Zulte Waregem fundet en god løsning, som alle parter er tilfredse med. Vi ønsker Dion alt det bedste her i foråret og ser frem til at følge ham i den belgiske liga.

Dion Cools fik sin fodboldopvækst i Belgien og spillede 87 kampe i Jupiler Pro League for Club Brügge og OH Leuven, før han kom til Danmark. Den 25-årige forsvarsspiller står noteret for 28 belgiske ungdomslandskampe. Han har også malaysisk statsborgerskab og har i 2021 spillet sine tre første A-landskampe for Malaysia.

Nu er det altså Zulte Waregem, som får glæde af Dion Cools. Klubben fra det vestlige Belgien ligger i øjeblikket på 16. pladsen i Jupiler Pro League, hvor den nederste halvdel af tabellen er uhyre tæt.

Første kamp for Zulte Waregem efter vinterpausen er den 16. januar, og senere i sæsonen kan Cools stå overfor sine tidligere holdkammerater Sory Kaba og Victor Torp, som også er udlejet fra FCM til den bedste belgiske række i denne sæson.

Lejeaftalen løber frem til den 30. juni 2022.

Held og lykke i Belgien til Dion Cools.