Førsteholdet

Dominans vekslet til sikker sejr i Ikast

FC Midtjylland startede som lyn og torden, da holdet blæste OB ud af banen i kampens første 45 minutter. Det hele sluttede 4-2 på en eftermiddag, hvor en lang række tidligere akademispillere trak overskrifter.

27/01/23
Christian Rothausen

Fredag eftermiddag stod de midtjyske spillere over for opstartens anden træningskamp. I Ikast ventede OB på et velbesøgt EDC Arena i et opgør, der forløb over 120 minutter.

Testens første scoring faldt efter 14 minutter, da hjemmeholdet på flot vis spillede sig gennem fynboernes forsvar. Gustav Isaksen og Frederik Heiselberg kombinerede, før bolden endte for fødderne af en fremadstormende Kristoffer Olsson, der prikkede læderkuglen ind bag Hans Christian Bernat i OB-målet.

1-0 og en god start på dysten i Ikast.

En fjerdedel inde i opgøret kombinerede midtjyderne sig igen flot igennem. Denne gang var det tre af de helt unge – og tidligere akademispillere – som brillierede i banens venstreside.

Victor Bak leverede en flot hælaflevering til Valdemar Byskov, som fandt Frederik Heiselberg i feltet med en flad aflevering. Den 19-årige angriber svigtede ikke og sparkede resolut bolden i netmaskerne. En flot 2-0-scoring der gav anledning til klapsavler rundt om anlægget.

Kort før pause blev det også til 3-0, da et langt indkast fra Joel Andersson endte for fødderne af Frederik Heiselberg. Den kropstærke frontmand vendte på en tallerken og sparkede bolden ind bag en chanceløs OB-keeper. Stortalentets andet mål i opgøret.

De sort-røde værter kom også bedst ud til anden halvleg, da først Valdemar Byskov og sidenhen Gustav Isaksen var tæt på at øge føringen inden for blot få minutter. Et vidne om, at holdet havde fået til opgave at opretholde det høje tempo i kampens anden fase.

Efter en times spil brød Oliver Sørensen en fynsk aflevering på midten, før den tidligere akademispiller fandt Gustav Isaksen i et dybdeløb. Den 21-årige profil strøg afsted i raketfart, og med en flad afslutning i det korte hjørne eksekverede han til 4-0.

Herefter fulgte en lang række indskiftninger, hvoriblandt et antal nuværende U19-spillere også fik lov til at smage på seniorfodbolden.

Med 90 minutter på stadionuret fløjtede dommeren, men modsat normalt var det blot som indikation på et mindre spilstop. Herefter ventede en halv time yderligere, som indskiftede Jamiu Musbaudeen var tæt på at kickstarte med en stor scoringsmulighed.

I kampens slutfase tilkæmpede gæsterne sig et straffespark, som italienske Franco Tongya tog sig sikkert af. Efterfølgende reducerede odenseanerne igen, da Agon Mucolli kom først på en tværbold i feltet.

Dermed endte det hele 4-2 i årets anden testkamp, hvor adskillige spillere – etablerede såvel som unge – viste sig flot frem.

FC Midtjylland 4-2 Odense Boldklub

14′ 1-0 Kristoffer Olsson (Assist: Frederik Heiselberg)
32′ 2-0 Frederik Heiselberg (Assist: Valdemar Byskov)
42′ 3-0 Frederik Heiselberg (Assist: Joel Andersson)
60′ 4-0 Gustav Isaksen (Assist: Oliver Sørensen)
112′ 4-1 Franco Tongya (straffe)
117′ 4-2 Agon Mucolli

Start XI (4-3-3): Jonas Lössl, Joel Andersson, Stefan Gartenmann, Juninho, Paulinho, Armin Gigovic, Kristoffer Olsson, Aral Simsir, Gustav Isaksen, Frederik Heiselberg, Valdemar Byskov.

Indskiftninger: Oliver Sørensen (’46), Mads Døhr Thychosen (’60), Erik Sviatchenko (’60), Charles (’60), Pontus Texel (’60), Gustav Fraulo (’77), Mads Nybo (’77), Jamiu Musbaudeen (’77), Julius Voldby (’77), Daníel Freyr Kristjánsson (’77), Elias Olafsson (’90).