Ekstra siddepladser frigivet
Køb billet til FCN-kampen her

Drømmemål da U19 uddelte øretæver

Det ene mål var flottere end det andet, da FC Midtjyllands U19-mandskab torsdag aften sendte SønderjyskE hjem til Haderslev med et 7-0-nederlag.

11/12/20
Morten Ambo

Torsdag aften spillede FCM U19 sin sidste kamp i efteråret og dermed i 2020. Hjemme på EDC Arena i Ikast viste ulvene sig fra sin bedste side og uddelte øretæver til de sønderjyske gæster. Ulvene vandt med 7-0 på mål af seks forskellige målscorer – fem af målene faldt i første halvleg.

Ulvene tog kontrollen fra kampens start af og spillede fint, men uden at toppræstere. Det kastede hurtigt en scoring af sig, da Andreas Nibe i det ottende minut stod for kampens første scoring.

Efter scoringen kom ulvene ind i en hård periode, hvor de havde svært at fastholde momentum. Alligevel udbyggede de føringen. 2-0 scoringen faldt efter 25 minutters spil, hvor SønderjyskE-spilleren Victor Vasquez uheldigt sendt bolden i eget net.

Herefter genfandt ulvene kontrollen og indenfor de sidste 10 minutter af første halvleg havde sønderjyderne indkasseret yderligere tre mål.

Frederik Heiselberg gjorde det til 3-0 i det 35. minut, da fra starten af målfeltet satte en inderside på et indlæg og sendte bolden helt op i nettaget – uden chancer for SønderjyskE-målmanden.

4-0 scoringen var en flot én i ren tiki taka-stil. Ulvene generobrede bolden på midten af banen. Herefter var de utroligt tålmodig i deres pasningsspil. Med ro og gode kombination fik de bygget et angreb op. Til sidst modtog Frederik Christensen en hælaflevering ind i feltet og rykkede sig selv i en helt fri position i det lille målfelt. Her svigtede skarpheden ikke, han lagde bolden køligt i mål med venstreskøjten.

Der blev scoret en sidste gang inden pausen, da Mads Kristian Hansen også ville give sit bidrag med til årets scoring. Offensivspilleren modtog bolden i højre side af banen. På kanten af feltet tog han chance og krøllede bolden flot op i venstre hjørne af målet. En flot flot scoring.

Ulvene kunne dermed gå til pause med en solid 5-0 føring.

I anden halvleg havde ulvene endnu mere kontrol over opgøret og havde mere boldbesiddelse. Gæsterne stod til gengæld enormt dybt og lukkede kampen ned, så meget de kunne, i håb om at begrænse nederlagets størrelse. Derefter faldt der “kun” to midtjyske scoringer i anden halvleg.

I det 65. minut gjorde Victor Lind der til 6-0, da han modtog en cut back aflevering i feltet og sendte bolden i mål.

Danijel Dejan Djuric scorede kampen og årets sidste mål, da han fra kanten af feltet krøllede et frispark flot over muren og ind i det korte hjørne uden chance for målmanden.

Efter kampen var cheftræner Henrik Jensen meget glad for sit holds præstation:

– Jeg er utrolig glad for spillernes præstation i dag. Vi spillede en helstøbt kamp, hvor vi var enormt fremadrettede i vores presspil og i vores genpres. At de til den sidste kamp kommer ind med den energi og det tempo, vidner om den mentalitet, der er både i spillertruppen og i klubben generelt. Vi udfoldede vores gode offensiv i dag og scorede flotte mål. Det var en god måde at slutte halvåret af på, lyder det fra cheftræneren, der med god grund også er tilfredse med spillernes udvikling igennem hele efteråret.

– Det har været en fornøjelse at se spillernes udvikling i efteråret. De har et stærkt samarbejde både på og uden for banen – en stærk synergi. De gør hinanden bedre til træning og til kampe. De er enormt dedikeret og ærgerrig og gør både sig selv og hinanden bedre, afslutter cheftræneren.

Med sejren overvintrer ulvene på ligaens førsteplads med 29 point efter 12 kampe.

FCM U19 – Sønderjyske U19 7-0 (5-0)

8’ 1-0 Andreas Nibe
25’ 2-0 Victor Vasquez (selvmål)
35’ 3-0 Frederik Heiselberg
40’ 4-0 Frederik Christensen
45’ 5-0 Mads Kristian Hansen
65’ 6-0 Victor Strange Lind
79’ 7-0 Danijel Dejan Djuric

FCM U19 (4-3-3): Valdemar Birksø – Hanus Sørensen, John Ndjate (46’ Victor Bak Jensen), Kristoffer Lund, Nikolas Dyhr – Andreas Nibe (46’ Doguhan Aral Simsir), Frederik Christensen (63’ Oliver Jeppe), Oliver Sørensen – Mads Kristian Hansen (70’ Danijel Dejan Djuric), Frederik Heiselberg (63’Juan Felipe Gomez Moreno), Victor Lind.