Drømmemål i U19-sejr på Fredensvang

En tidlig udvisning og to kanonmål var hovedingredienserne i FCM's 4-1-sejr over AGF i U19 Ligaen.

24/04/21
Karsten Vestergaard

FCM’erne forsøgte på vanlig vis at presse tempoet i vejret fra kampens start, og det lykkedes fint. Selvom AGF stod kompakt, var de sort-røde gode til at finde hullerne i hjemmeholdets organisation.

Efter ti minutter modtog Aral Simsir en bold i dybden og trak forbi målmanden blot for at blive nedlagt. Episoden gav direkte rødt til AGF’s Mads Thorsøe Bager og et straffespark, som Aral selv tog sig af – desværre misbrugte FCM-angriberen.

Det ville Simsir ikke have siddende på sig, så minutter senere afdriblede han to mand og serverede bolden for Mikkel Tønnesen, der ubesværet scorede sit 6. ligamål.

AGF var efter udvisningen gået over til at spille 5-3-1 og stod lavt på banen. Planen hermed var til at få øje på – få lukket af bagtil og prøv at lukrere på de omstillingsmuligheder, der opstår.

At få hul på et hold, der er en mand i undertal, er ikke altid helt enkelt, men FCM’erne løste opgaven godt, og efter 21 minutter fik Oscar Fraulo stukket bolden indvendigt til Danijel Djuric, der gjorde det til 2-0.

Efter 38. minutters sil indtraf halvlegens højdepunkt så. Inde i AGF-feltet chippede Aral Simsir bolden hen over hovedet på en modspiller for selv at flugte bolden i kassen.

Ren ekvilibrisme fra Aral og en scoring, som Henrik Jensen ufortrødent sammenlignede med Ulrik Le Fevres scoring af årets mål i Bundesligaen i 1971 – et stykke rent fodboldhistorie.

Comeback til to mand

Foran med tre mål og en mand i overtal var der ikke noget at sige til, at humøret var i top i FCM-omklædningsrummet i pausen.

I anden halvleg bestod kunsten i at holde tempoet og koncentrationen, og Henrik Jensen så sit snit til at give comeback til Victor Bak og Mads Hansen (billedet), der begge er blevet deres skader kvit.

Efter en times spil var det så tid til kampens anden spektakulære spilsekvens – denne gang med Oscar Fraulo og Danijel Djuric i hovedrollerne. Ude fra venstresiden chippede Fraulo bolden ind mod banens midte, hvor Djuric i løb steg op og saksesparkede bolden i kassen. En helt fænomenal aktion af de to midtbanespillere og 4-0 til FCM.

For de ti AGF’ere gjaldt det først og fremmest om at holde stand, og den opgave løste de godt. Der var ingen, der slog op i banen, og selvom AGF-bænken nok vil begræde kampens forløb, kunne de glæde sig over den indstilling, der blev lagt for dagen.

Et kvarter før tid fik værterne også en belønning for deres slid, da Viktor Storgaard fik scoret efter et hjørnespark. Det var første gang, at FCM-keeper Valdemar Birksø lukkede et mål ind i forårssæsonen – kampen mod AGF var FCM’s fjerde ligakamp i 2021.

Scoringen blev kampens sidste, og dermed sluttede kampen med de samme cifre som Superligaholdets seneste tur til Århus. Lige så vigtigt var det dog, at FCM’erne på ny fik vist, at de mestrer disciplinen at bryde en etableret defensiv ned.

Træningsindsats gav udbytte

Efter kampen var det især et bestemt aspekt, der glædede cheftræner Henrik Jensen:

– Silberbauer har arbejdet meget intenst med spillerne i forhold til stikningsspillet omkring modstandernes felt, og det var en af de ting, vi i stor stil lykkedes med i dag. Det var virkelig en fornøjelse at se spillerne overføre tingene fra træning til kamp, så stor ros til ham og drengene, lød det fra cheftræner Henrik Jensen, der lovede, at han ville gøre sig umage for at få sikret en video af FCM-scoringerne.

Spillerunden bød på fuldt hus for topholdene, da FCK slog AaB med 5-0, mens FC Nordsjælland vandt 1-0 over lokalrivalerne fra Lyngby. FCM U19 topper rækken med 41 point – to mere end Farum-klubben, der har spillet en kamp mere end ulvene – se stillingen og de øvrige resultater.

AGF U19 – FC Midtjylland U19 1-4 (0-3)

14′ 0-1 Mikkel Tønnesen (oplæg Aral Simsir)
21′ 0-2 Danijel Djuric (oplæg Oscar Fraulo)
38′ 0-3 Aral Simsir
60′ 0-4 Danijel Djuric (oplæg Oscar Fraulo)
74′ 1-4 Viktor Storgaard

FCM U19 (4-3-3): Valdemar Birksø – Kristoffer Lund Hansen, Pontus Texel (52′ Victor Bak Jensen), John Ndjate, Rasmus Kristiansen (70′ Andreas Nibe) – Danijel Djuric, Frederik Christensen, Oscar Fraulo (70′ Valdemar Byskov Andreasen) – Mikkel Tønnesen, Victor Lind (80′ Nicholas Cyrus Douglas), Aral Simsir (46′ Mads Hansen).