Førsteholdet

Dyhr efter derbysejr: Det betyder ekstra meget

Nikolas Dyhr leverede et glimrende indhop i lokalopgøret mod Viborg. Den unge back var efter slutfløjtet godt tilfreds med sejren.

01/08/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

For første gang i årevis er FC Midtjylland-fansenes weekend beriget med en sejr over lokalrivalerne fra Viborg.

Lørdag eftermiddag slog FCM holdet fra domkirkebyen med 2-0 på udebane, om end de cifre sagtens kunne have været større. Hjemmeholdet blev blandt andet reddet af træværket hele tre gange.

Nikolas Dyhr kom ind i pausen, og han spillede en glimrende 2. halvleg, hvor han havde adskillige gode aktioner både offensivt og defensivt.

Den unge venstreback var en tilfreds mand efter slutfløjtet.

– Det var fedt at komme ind og spille en halvleg. Især når det var mod Viborg, hvor vi vandt fuldt fortjent, så det kunne ikke være bedre. Det er ærkerivalerne, så det betyder ekstra meget at vinde over dem, og det er dejligt at give fansene en derbysejr, siger Nikolas Dyhr.

Da Dyhr kom ind i pausen, var stillingen fortsat 0-0, selvom FC Midtjylland havde haft adskillige store tilbud.

– Vi var dominerende lige fra start, og vi skulle jo have scoret et par stykker allerede i første halvleg. Da jeg kom ind i pausen, var der ingen tvivl om, at vi skulle ud og presse på for at få et føringsmål, og det fik vi heldigvis, siger Dyhr, som tog flere gode raids op ad fløjen straks efter sin indskiftning.

Han havde et par gode indlæg, og en enkelt gang var han selv tæt på at score, men en Viborg-forsvarer fik blokeret i sidste øjeblik.

– Jeg skulle ind og bidrage med noget power og energi. Vi skulle frem og ud over stepperne, og det føler jeg også, at jeg fik bevist. Det er selvfølgelig ærgerligt, at jeg ikke lige fik scoret, men alt i alt var det et fint indhop, lyder det fra FCM’s nummer 44.

Det var Nikolas Dyhrs 23. kamp for FC Midtjylland, og den 20-årige back ser frem til at byde sig endnu mere til.

– Det er altid dejligt at komme ind og få vist holdkammeraterne og Bo, at jeg har niveauet. Jeg føler, at jeg er klar til at bidrage endnu mere, og det er bare med at klø på, når jeg får chancen, afslutter Nikolas Dyhr.

Dyhr var i foråret udlejet til AC Horsens, hvor han spillede 17 kampe primært på venstre wingback. Mod Celtic og Viborg er backspilleren også kommet ind på den position i FCM’s nye 3-4-3-formation.

Dreyer: Var sikker på vi nok skulle score

Næste opgave for Dyhr og FC Midtjylland er på tirsdag, når PSV Eindhoven er modstanderen i Champions League-kvalifikationen.