Ekstra siddepladser frigivet
Køb billet til FCN-kampen her

Førsteholdet

Dyhr før midtjysk derby: Ikke i tvivl om kampens betydning

Nikolas Dyhr sætter ord på rivaliseringen med Viborg FF forud for søndagens midtjyske derby på MCH Arena. I FC Midtjylland ser man altid frem til at spille det intense rivalopgør, fortæller den talentfulde venstreback.

30/09/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Nikolas Dyhr skiftede til det midtjyske akademi i 2016, hvor han efterfølgende har taget vejen gennem ungdomssystemet og op på førsteholdet.

Sidenhen er det blevet til 73 førsteholdskampe i FCM, og i seneste sæson deltog den 21-årige venstreback i to derbys mod Viborg FF – tilmed med en scoring i den hæsblæsende 3-1-hjemmesejr tilbage i marts.

Søndag venter viborgenserne så igen i det midtjyske derby på MCH Arena.

– Kampene mod Viborg er altid specielle. Vi bor tæt på hinanden, og man kan mærke på fansene, at det betyder noget. Når de giver så meget lyd ude fra tribunerne, er det noget, som smitter af på os spillere, siger Nikolas Dyhr og fortsætter:

– Vi ser altid frem til at spille de her rivalopgør. Jeg kan huske, at vi i sidste kamp mod dem oplevede en hel vild stemning. Det tror jeg også, vi kommer til på søndag.

– Sidst vi mødte dem, var der virkelig god stemning og tænding. De havde ikke været oppe i 3F Superliga i et stykke tid, så det var første derby på hjemmebane længe. Vi vandt, og jeg scorede, så det var virkelig fedt.

Rivalisering i blodet

For Nikolas Dyhr er der ingen tvivl om betydningen af rivaliseringen mellem FC Midtjylland og Viborg FF. U21-landsholdsspilleren har både oplevet den på ungdomsniveau og i 3F Superliga.

– Lige siden U14-tiden har jeg kunne mærke det specielle ved at spille mod Viborg. Rivaliseringen mellem de to klubber gør bare kampene ekstra intense og fede at deltage i, fortæller Nikolas Dyhr.

Viborg FF ligger på en aktuel 3. plads, men samtidig kommer FCM ind til kampen med to flotte hjemmesejre over henholdsvis S.S. Lazio og F.C. København.

– Det bliver en svær kamp, som vi skal vinde. Der er ikke så meget andet at sige. Selvfølgelig skal vi have respekt for dem, men jeg ved, vi er et bedre hold. Nu har vi vundet to i streg, og vi skal køre videre i samme stil, pointerer Nikolas Dyhr.

Venstrebacken er netop tilbagevendt fra knap to uger med U21-landsholdet, hvor Nikolas Dyhr nok en gang viste sin kølighed fra 11-meterpletten, da de danske talenter glippede EM-deltagelse efter tabt straffesparkskonkurrence mod Kroatien.

– Jeg synes, det er sjovt at sparke straffespark, og jeg bliver faktisk ikke nervøs. Jeg stiller altid gerne op for at sparke.

– Jeg har sparket en del straffespark i ungdomsregi, og for mig er et spark bare et spark. Der er nogle, som skal brænde, og det er ikke jordens undergang, siger Nikolas Dyhr, som ligeledes scorede for FCM på straffespark mod AEK Larnaca tidligere på sæsonen.

Få billetter tilbage

Som det ser ud lige nu, bliver vi mange på søndag, men vi drømmer om at ramme de magiske 10.000 tilskuere. Få hundrede billetter er tilbage, og vi forventer, at de sidste ryger inden kampen.

Skal du nå at sikre dig en billet til kampen og være med til at ramme de 10.000 tilskuere, så vent derfor ikke for længe.

Se billetinfo her