Vejle besøger MCH Arena
Billetsalget er startet

Førsteholdet

Edward Chilufya spiller resten af 23/24 hos de svenske mestre

Den zambiske landsholdsspiller drager til Sverige i jagten på mere spilletid, hvor han skal tørne ud for mesterholdet, BK Häcken, for resten af sæsonen.

01/09/23
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

’Chili’ leverede et flot højdepunkt, da han på udebane mod Progres Niederkorn i Conference Leagues 2. kvalifikationsrunde kanonerede bolden i kassen fra lang afstand i den forlængede spilletid. Et mål, der sendte midtjyderne videre i europæisk fodbold.

Men de store øjeblikke har måtte lade vente længere på sig end ønsket, og nu drager den zambiske offensivspiller til svensk fodbold, hvor han skal tørne ud for BK Häcken på en lejeaftale frem til sommeren 2024.

I FC Midtjylland håber man, at Edward Chilufya nu kan indfri sit fulde potentiale i svensk fodbold, hvor han også optrådte forinden skiftet til det midtjyske.

– Chili har i glimt vist nogle af de kvaliteter, vi hentede ham til klubben for. Men både vi og spilleren selv har haft et ønske om, at han skal spille mere regelmæssigt, og vi har gennem en god dialog med Häcken og Chili fundet frem til en tilfredsstillende løsning, siger sportschef Svend Graversen og fortsætter:

– Nu ser vi frem til at følge Chilis udvikling på et stærkt hold, der både spiller med i toppen af Allsvenskan og skal spille europæisk gruppespil. Vi tror på, at det her er det rette valg i forhold til at få ham tilbage på det topniveau, vi ved, han besidder.

Edward Chilufya står noteret for 61 kampe, seks mål og tre assists i FC Midtjylland. Der skal lyde et held og lykke med udfordringerne i svensk fodbold.

Vigtig hjemmekamp søndag

På søndag venter endnu en vigtig hjemmekamp i 3F Superliga, når AGF gæster MCH Arena. Støtten har været eksemplarisk hidtil i sæsonen, og spillerne har endnu en gang brug for lyden fra publikum i jagten på de tre point.

Har du endnu ikke købt billet, kan du læse mere nedenfor.

Billetinfo FCM v AGF