Førsteholdet

Egyptisk landsholdsspiller skifter til FC Midtjylland

Den 24-årige egyptiske landsholdsspiller Emam Ashour skifter til FC Midtjylland fra storklubben Zamalek i hjemlandet.

31/01/23
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

FC Midtjylland og Zamalek er nået til enighed om en transferaftale, der sender den egyptiske midtbanespiller Emam Ashour til heden på en aftale, der løber frem til sommeren 2027.

Emam Ashour er en dynamisk, powerfuld og løbestærk midtbanespiller, der har vundet det egyptiske mesterskab to gange og startet inde i Africa Cup of Nations-finalen tilbage i februar 2022. Han står noteret for 102 kampe for den egyptiske storklub Zamalek samt ni opgør for sit landshold.

Sportschef Svend Graversen udtrykker tilfredshed over tilkomsten af den 24-årige midtbanespiller.

– Vi har været på udkig efter en midtbanespiller, som lever op til de klassiske FCM-dyder. Med Emam får vi en enormt powerfuld og dynamisk midtbanespiller, der passer til den spillestil, vi har ambitioner om at udtrykke, siger Svend Graversen og fortsætter:

– Sammen med staben har vi haft flere samtaler om, hvilken midtbaneprofil vi ønsker at tilføre holdet, og her har vi set et klart match med Emam.

– Samtidig rummer Emam allerede en stor erfaring trods sin unge alder, hvor han har vundet adskillige trofæer i en af Afrikas største klubber, ligesom han er en fast del af et stærkt egyptisk landshold, der spillede finale i AFCON for under et år siden.

Anden egypter i 3F Superligas historie

Den 24-årige midtbanespiller bliver den anden egypter i 3F Superligas historie – og den første siden Mohamed Zidan slog sine folder ud på den midtjyske hede i starten af 00’erne.

Svend Graversen ser frem til, at endnu en egypter nu skal trække den sort-røde trøje over hovedet.

– Emam har potentiale til at blive et enormt interessant bekendtskab i FC Midtjylland. Fansene kan se frem til at opleve en dynamisk midtbanespiller, som bliver en vigtig del af vores hold med sin energi og sit store løbepensum. Nu skal vi sammen give ham en god start på tilværelsen i Europa, og så tror vi på, at han kommer til at gøre en forskel allerede i løbet af foråret.

Emam Ashour forventes at tiltræde resten af truppen på træningslejren i Portugal.

Køb trøjen i Ulveshoppen

Ønsker du en FCM-trøje med “Emam Ashour” på ryggen, så kan du allerede nu købe den i Ulveshoppen via linket nedenfor. Du kan købe den både som hjemmebanetrøje, udebanetrøje og Europa-trøje.

Køb trøjen i Ulveshoppen